Populära

Hur lang tid tar en mastektomi?

Hur lång tid tar en mastektomi?

Operationen tar ungefär en och en halv timme. Med alla förberedelser i operationssalen, sövning och väckning tar det runt två och en halv timme. Oftast kan du åka hem från sjukhuset samma eller nästa dag, men ibland behöver du stanna längre.

När görs mastektomi?

Mastektomi rekommenderas vid förekomst av flera härdar av DCIS med risk för osäker radikalitet eller stor tumör med ogynnsamma förutsättningar för kosmetiska resultatet vid bröstbevarande kirurgi. Primär rekonstruktion kan oftast diskuteras. Vid säkerställd radikalitet ingen postoperativ strålbehandling.

Hur går mastektomi till?

Mastektomi innebär att hela bröstet opereras bort. Oftast tas bröstvårtan bort och bröstkorgsväggen blir platt. Beroende på bröstcancerstadium behöver en del personer även få strålbehandling efter operationen.

Vad kostar mastektomi?

Om man gör mastektomi privat behöver man kunna betala för operationen själv. Ofta kostar det omkring 40 000–60 000 kronor.

Hur länge har man Serom?

Svullnaden brukar försvinna efter 1–2 månader. Ansträngande aktiviteter kan öka svullnaden, men den går vanligtvis tillbaka. Serom är en svullnad i det opererade området som orsakas av att sårvätska samlas där.

Vad göra åt Serom?

Vätskan ska tömmas med en nål (punktion) ungefär en gång per vecka tills vätskemängden minskar till under 50 ml/punktion. Det går inte att förhindra ansamlingen av vätska med läkemedel eller fysioterapi.

Vad är en Serom?

Serom är ansamling av sårvätska och är vanligt och drabbar cirka en fjärdedel av patienterna. Om det enbart är en mindre mängd vätska lämnas den kvar eftersom kroppen själv klarar av att ta hand om den. Vid större ansamlingar som orsakar dig besvär kan du kontakta din kontaktsjuksköterska för rådgivning.

Hur lång tid tar de att operera brösten?

Så lång tid tar operationen Operationen tar olika lång tid beroende på hur ditt bröst ska rekonstrueras. Så här lång tid brukar det ta: En och en halv timme om du ska få implantat. Två och en halv timmar till fyra timmar om bröstet görs med vävnad från ryggen.

Vad är Mastektomerad?

Mastektomi är en behandlingsform för bröstcancer, vilket gör att dessa kvinnor anträffas frekvent i vården. En uppgift sjuksköterskan har är att ge emotionellt stöd till kvinnorna efter genomförd operation, detta för att minska lidandet för de drabbade.

Share this post