Rekommendationer

Ar en APA korsord?

Är en APA korsord?

Synonymer till apa

  • primat, herredjur, människoapa, antropoid; apekatt; narr, pajas; efterapare, eftersägare, härmapa; (neds.) markatta, satkärring, häxa, mara, hagga; det luktar apa det luktar avskyvärt; spela apa apa sig, fåna sig.
  • (sjö.) apsegel, gaffelsegel, segel.

Vad betyder APA?

APA-stilen (engelska: APA style), ibland benämnt bara som APA, är ett format med en uppsättning skrivregler för vetenskapliga publikationer, såsom artiklar och böcker. Formatet specificeras i dokumentet Publication Manual of the American Psychological Association, publicerat av American Psychological Association (APA).

I vilka länder lever apor?

I de tropiska och subtropiska skogarna hittas de flesta arter av apor. De flesta apor tillbringar större delen av sitt liv uppe i träden. Babianer och husarapan är två arter som däremot gärna även går omkring nere på marken.

Hur många primater finns det?

Som ett resultat är nu 280 av världens 504 arter av primater – människoapor, apor och halvapor – klassade som sårbara, starkt hotade eller akut hotade på den internationella rödlistan.

Är ett kap korsord?

Synonymer till kap

  • udde, landtunga, landspets.
  • fynd, fångst, byte, rov, förvärv, köp; kupp.
  • Användarnas bidrag. såg, klipp, fång, näs, reafynd.

Kan vara apa?

Ordet apa är en synonym till näsmongol och efterapa och kan bland annat beskrivas som ”ett däggdjur som liknar människan”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av apa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad äter en APA?

Båda arter äter i huvudsak frukt, men ibland ingår även blad i dieten. Dessutom äter de insekter, sniglar, musslor, fisk och små ryggradsdjur.

Är APA ett substantiv?

SubstantivRedigera (ålderdomligt) djur ur en av tre undergrupper av ordningen primater; de övriga två är halvapa och spökdjur.

Finns det apor i Thailand?

Ingen vet exakt hur många apor som lever i Lopburi. Det är frågan om två olika arter som är släkt med varandra, rhesusapan och krabbmakaken. Båda arterna är allätare, men i det vilda föredrar de frukt, blad och rötter. De äter också insekter och andra smådjur.

https://www.youtube.com/watch?v=E8ktj1WEJmo

Share this post