Rekommendationer

Vad bor man vara uppmarksam pa efter en gipsning?

Vad bör man vara uppmärksam på efter en gipsning?

Du ska söka vård vid följande situationer: Fingrar eller tår blir vita eller färglösa, eller du förlorar känseln i dem. Då ska du genast ta kontakt med sjukhuset. Gipset känns trångt och du har ont trots att du har den gipsade kroppsdelen i högläge när du vilar.

Vad händer om man inte använder bettskena?

Den hjälper till att avlasta käkleder och tuggmuskler så att spända muskler lättare kan slappna av. En bettskena kan också användas för att undvika en alltför snabb nedslitning av tänderna vid tandgnissling.

Kan man stödja på brutet ben?

Du kan oftast inte stödja på benet, som kan vara svullet och eventuellt se lite böjt ut. Ibland kan benet vara i rätt läge trots att det är brutet.

Hur länge kan man vara utan bettskena?

Hur länge håller den? De skenor som tillverkas i hårdplast håller ofta flera år, trots grov tandgnissling. Skenor gjorda i mjukplast har, av förklarliga skäl, kortare hållbarhet. Om din bettskena slits på grund av exempelvis att du gnisslar tänder behöver du mest troligt en ny och ska då kontakta din tandläkare.

Kan en bettskena gå sönder?

Det är inte ovanligt att en hård skena håller i 10 år, eller mycket längre. Går bettskena sönder, är det oftast svårt att reparera den. En gammal skena blir också lätt missfärgad, och ofärsch. Då är det bättre att våra tandläkare framställer en ny.

Hur tajt ska ett gips sitta?

Gips/förband ska sitta stadigt, men får inte trycka så att hand eller fingrar blir missfärgade, svullna eller kalla. Om något av dessa problem uppstår eller om du får feber av oklar anledning, ska du höra av dig till oss.

Vad använder man gipsskivor till?

Snabbguide till gipsskivor Då skivorna är både ljudisolerande och brandhämmande är de idealiska till skiljeväggar, innertak och golv. När det snabbt ska resas en skiljevägg är gipsskivor geniala. De är lätta att såga till, lätta att montera och finns i många modeller.

Får man bada med gips?

Vuxen. Nu kan du duscha och bada även när du har gips eller förband.

Varför sätter man gipsskivor?

Gipsskivan används ofta för beklädnad av väggar samt för beklädnad av innertak och golv. Det finns gipsskivor för innerväggar och golv och även till utomhusbruk och våtrum.

Hur delar man gipsplattor?

Kapa & skär i gipsskivor Gipsfiberskivor kapar du lättast med en cirkelsåg. Tänk på att detta dammar mycket så se till att anslut cirkelsågen till en dammsugare eller gör det utomhus. Knäck skivan uppåt och neråt längs med en rak vass kant och skär av kartongen på baksidan med kniven.

Share this post