Populära

Hur ofta ska man rengora Navelpiercingen?

Hur ofta ska man rengöra Navelpiercingen?

Så även om din väns navelpiercing läkte efter 14 dagar så kan din behöva lite längre tid. När man ska rengöra sin piercing med koksaltlösning (Se recept nedan) Så ska man blötlägga lite bomull och sedan blötlägga piercingen under tio minuter, och upprepa detta minst fem gånger per dag.

Vad ska man rengöra Navelpiercing med?

Håll en ren bomullstuss med koksaltlösning och blötlägg piercingen under 10 minuter minst 6 gånger per dag. Återfukta tussen om den blir torr eller svalnar. För mycket salt gör inte att lösningen fungerar bättre utan irriterar istället din piercing så blanda efter anvisningen.

Hur vet man att en Navelpiercing är läkt?

Om din piercing efter denna tid inte längre utsöndrar någon vätska eller har några ”dåliga dagar” och inte har haft det under minst en månad så kan din piercing vara läkt. Om du lyssnar till din kropp och är uppmärksam på vad den gör under tiden, så vet du när din piercing är läkt.

Hur länge ska man ha plåster på för navel piercing?

Det är allergivänligt och ska sitta i hela läktiden. Naveln tar normalt 3 – 18 månader att läka.

Åt vilket håll skruvar man upp en piercing?

Skruva motsols för att lossa dem. Kulorna är gängade. Skruva motsols för att lossa dem. Samma sak gäller för böjda stavar.

När kan man duscha efter Navelpiercing?

Undvik alkohol och nikotin. Undvik även bad och bastu första 3 veckorna.

Hur lång är läkningstiden på Navelpiercing?

Läktiden kan vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande. Detta betyder inte att just du kommer att få problem, de flesta problem med navelpiercings beror på felaktig skötsel eller att den är gjord i en navel som inte är lämplig för piercing.

Hur länge ska man tvätta sin piercing?

-Vi rekommenderar att man tvättar sin nya piercing både morgon och kväll så länge såret “vätskar”. Därefter kan man dra ner på tvättandet. Man bör däremot inte “över-tvätta” såret då det kan irritera och torka ut huden. *Varmare än kroppstemperatur men inte så pass varmt att man bränner sig.

När läker en Navelpiercing?

Hur lång tid tar det för en Navelpiercing att läka?

Det är allergivänligt och ska sitta i hela läktiden. Naveln tar normalt 3 – 18 månader att läka. Du kan oftast byta läksmycket till något annat allergivänligt smycke efter ett par månader beroende på hur det känns och ser ut.

Hur lång tid tar det att pierca naveln?

Både Socialstyrelsen och SPT förordar som sagt att tatuering, piercing och andra former av kroppssmyckning inte bör ske före 18 års ålder utan vårdnadshavarens medgivande.

Share this post