Allmänning

Hur lang tid tar det att behandla ringorm?

Hur lång tid tar det att behandla ringorm?

Det finns olika sorters medicin som en läkare kan skriva ut för att behandla ringorm. När infektionen uppträder på huden används normalt en salva som smörjs på den infekterade huden. Beroende på vilken salva som används kan den behöva användas mellan en till fem veckor.

Hur får man bort svamp på kroppen?

Behandling av svampinfektionen

  1. Håll huden ren och torr men inte uttorkad, för att undvika svampinfektion. Tänk på att inte torka ut huden med för starka rengöringsprodukter eller för mycket tvättande.
  2. Stäng inte in hudsvamp.
  3. Behandla infektionen med receptfria läkemedel mot svamp.

En svampinfektion i huden behandlas med ett medel mot hudsvamp. Ofta räcker det med en speciell kräm men i svårare fall kan en behandling i tablettform komma att behövas. Med rätt behandling försvinner utslagen oftast väldigt fort och kan vara borta inom 1-2 veckor.

Hur länge lever ringorm på kläder?

Vid ett utbrott rekommenderas att textilier och kläder som inte kan tvättas vid minst 60 grader kastas, eftersom risken för smittspridning är stor. Rengör kammar och hårborstar med ytdesinfektionsmedlet Virkon alternativt Klorin. Svampsporer kan överleva i flera veckor, ibland månader i miljön.

Kan man behandla ringorm med Pevaryl?

Vanlig receptfri kräm mot ljumsk-/fotsvamp är effektiv även vid ringorm. Tex Lamisil kräm 1% 1 behandling 2 gånger per dag i två veckor är en effektiv behandling. Canesten eller Pevaryl kräm 2ggr/d i fyra veckors kan också rekommenderas. Efter två veckor har de fjällande utslagen försvunnit och man är smittfri.

Hur sanerar man ringorm?

Alla rum inklusive det som används som isolering måste saneras. Rengör eller släng (bränn) kattborstar, burar och dylikt. Tvätta i 60ºC och använd desinfektionsmedel.

När dör ringorm?

Kontakt för smittan vidare Mycket noggrann städning och desinfektionsmedel som är lämpliga mot svampsporer används vid sanering. Dermatofyter dör inte av frysning, däremot kan tvätt i 60°C ta död på dem.

Är det farligt att använda Pevaryl?

Andra läkemedel och Pevaryl Behandlingseffekten kan påverkas om Pevaryl används samtidigt med vissa andra läkemedel. Du bör därför inte använda Pevaryl samtidigt med följande läkemedel utan att först rådfråga läkare eller apotekspersonal: blodförtunnande läkemedel (warfarin, acenokumarol).

Share this post