Ny

Far stromedel?

Får strömedel?

Halm bäst både i stallet och på åkern. Halm, torv, spån, papper eller halmpellets? Vilket strömedel man väljer att använda till sin häst beror på flera faktorer. En forskningsstudie från USA visar att halmbaserat strö fungerar bäst både i stallet och som komposterad gödsel för spridning på åkermark.

Hur mycket halm till får?

Halm har en kvot på mellan 80-140. Torv har en kvot runt 100, medan sågspån och papper har mycket högre C/N-kvoter, 200-400 respektive 600 (Jeppsson, 2009).

Vilket strö dammar minst?

Fördelar: Halmpellets finns både som krossad eller granulat, vilket passar mindre hästar som kan ha svårt att trampa sönder hela pellets. Alla priser hittar du här. Att tänka på: Generellt sätt dammar halmpellets mindre än annat strö.

Vad är Linströ?

Linströ är ett dammfritt strö, idealiskt för hästar med luftvägssjukdomar såsom RAO. Det är otroligt lättmockat, osmakligt för hästen och minskar åtgången samt volymen på din gödselstack radikalt. Vårt linströ absorberar mellan 6-12 gånger mer än halm och spån, vilket gör det till ett mycket ekonomiskt ströalternativ.

Vilken halm är bäst att strö med?

Många föredrar havrehalm eller vetehalm, men även kornhalm och råghalm/rågvetehalm kan fungera bra. Halmen skall ha en klar och frisk doft, och inte lukta unket eller mögligt.

Vad är Stallströ?

Stallströ – är ett samlingsnamn för strömedel i allmän folkmun hos djurägare men under denna rubrik i vår e-handel så samlas strömedel så som Hampaströ, Boxnytta (ett strö som består av lermineral som gör att fukt och ammoniaklukt minskar) samt mindre förpackningar av lättströ (gjort på hampa) för smådjur.

Hur mycket fosfor i hästgödsel?

Du får sprida stallgödsel och andra organiska gödselmedel som motsvarar ett genomsnitt på max 22 kg fosfor per hektar spridningsareal och år, under en femårsperiod. Du kan sprida mer än 22 kg fosfor enskilda år, men då behöver du sprida mindre andra år. Du behöver inte sprida lika mycket på alla skiften.

Vem tar hand om hästgödsel?

Hästgödsel | Sysav – tar hand om och återvinner avfall.

Hur mycket spån ska en häst ha i boxen?

Mängden strö i en box ska vara nog för att täcka golvet. Minst 10 cm men går att ha upp emot 50 cm strömedel i en hästbox. Hur mycket strö du ska ha i boxen beror på: – Vilken häst det är.

Share this post