Allmänning

Kan man anvanda MyggA pa barn?

Kan man använda MyggA på barn?

Från vilken ålder kan man använda MyggA och FästinG? MyggA Spray kan användas från 2 år. För MyggA Roll-on och Stick gäller 13 år. FästinG kan användas från 3 år.

Är Thermacell farligt för barn?

Skadlig vid inandning. Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtids- effekter. Förvaras oåtkomligt för barn.

Är myggspray farligt?

Flytande myggmedel är mer riskabla och kan ge t. ex. slöhet och kräkningar. Inandning av sprayer kan irritera andningsvägarna.

Vad är DEET i myggmedel?

DEET. DEET är förkortningen för Dietyltoluamid. Myggor har en stark intolerans mot lukten av ämnet och det är just därför myggmedel som innehåller en hög halt av DEET är mer effektiva än de utan. Våra myggmedel med hög halt av DEET rekommenderas från 13 år.

Hur giftigt är Thermacell?

Får endast användas i avsedd apparatur. All användning är otillåten om den inte särskilt tillåtits. R-20/22 Farligt vid inandning och förtäring. R-50/53 Mycket giftigt för vattenlevande organismer, kan orsaka skadliga långtideffekter i vattenmiljön.

Hur effektiv är Thermacell?

Precis som bäst i test vinnaren så ger ThermaCell MR150 ett zoonskydd upp till 20 m² och ger skydd som stöter bort 98% av alla mygg och knott.

Hur man blir av med mygg?

Skydda mot mygg – 6 tips

  1. Ta bort vatten och ogräs i trädgården. Myggor trivs där det finns vatten som i pölar, sjöar och vattendrag där de lägger sina ägg.
  2. Använd myggfångare.
  3. Ta med ett portabelt myggskydd.
  4. Sätt upp myggnät.
  5. Undvik parfym och använd myggmedel.
  6. Bär ljusa kläder och täck kroppen.

Myggmedel som innehåller hög vikt% av DEET inte ska användas på barn under 13 år och medel med lägre vikt-% DEET under 2 års ålder. Myggmedel som innehåller hög vikt-% citroneukalyptusolja kan användas från 3 års ålder eller äldre.

Vart köper man myggspray?

Sjö&Hav Mygg & Fästing Spray, 75 ml. 129 kr.

  • Salubrin Mygglotion, 100 ml. Webbpris. 89 kr.
  • MyggA spray, 75 ml. Webbpris.
  • Sjö&Hav Mygg & Fästing Roll-on, 50 ml. 119 kr.
  • Salubrin Fästingspray, 100 ml. Webbpris.
  • Care Plus Anti-Insect Deet Spray 40%, 60 ml. 162 kr.
  • Apoteket Aloe Vera Gel, 200 ml. 89 kr.
  • US 622 Myggstift, 23 g. Webbpris.
  • Kan man använda MyggA på hund?

    Medel för människa och djur Många använder samma myggmedel på sina hundar som på sig själva, men eftersom de inte är registrerade på hund är risken för hudirritation stor. Prova i så fall på ett litet hudområde och se till att hunden inte slickar i sig medlet.

    Var kan man köpa Myggplåster?

    Köp Elli’s After Bite Myggplåster 12 st på apotea.se.

    Share this post