Populära

Nar ar det som kallast i Spanien?

När är det som kallast i Spanien?

Det var närmare bestämt 17 december 1963 då termometern visade den jämna siffran -30 grader. Den lägsta temperaturen i ett samhälle så länge mätningar utförts i Spanien noterades i Katalonien. Året var 1956 och dagen 2 februari. Då fick innevånarna i denna by utstå 32 minusgrader.

Hur kallt kan det bli i Spanien på vintern?

Vintrarna på Kanarieöarna är extremt milda. Under den kallaste månaden ligger temperaturen vanligtvis över 20 ° C, temperaturer som anses vara sommarvärme i vissa norra europeiska länder. Lågt tryck från Atlanten leder dock ofta till ökad nederbörd och vind över hela skärgården, särskilt på de nordligaste öarna.

Hur varmt är det i Malaga på vintern?

Malaga – Väder och temperatur Vädret i Malaga är skönt året om men riktigt varmt under sommarmånaderna och hela vägen in i oktober. Svalast är det i december och januari, men även då ligger medeltemperaturerna på sköna 17° i snitt.

Vad är det kallaste det har varit i Spanien?

Cabdella Tower, i Lleida Det omgivande landskapet är vackert men inte lämpligt för kalla människor: den 2 februari 1956 registrerades de fria -32ºC. Men man tror också att kvicksilver i högre områden sjönk till -50 ° C. Det är hittills den lägsta temperaturen som har varit i Spanien.

Hur varmt i Spanien på vintern?

I öst och syd längs Medelhavskusten är klimatet subtropiskt med en mild vinter. Under hösten och våren faller mycket regn. Södra Spanien, bland annat Kanarieöarna, har ett subtropiskt till tropiskt klimat. Medeltemperaturen ligger mellan 18 och 24 ºC under året.

Var i Spanien är det varmast?

Vädret i Spanien är nämligen ett av de mest stabila i Europa. Det varmaste området på Spaniens fastland är Andalusien med en genomsnittlig årstemperatur på 16ºC, vilket gör det till en perfekt destination året runt!

Var är det varmast i Spanien i januari?

Januari är en av de mildaste månaderna med en genomsnittstemperatur på 21 grader. Varmast är det på turistorterna i södra delarna av Gran Canaria och Teneriffa.

Hur varmt är det i Spanien i december?

Spaniens väder i december är otroligt kallt med temperaturer på 3°C och 11°C grader. Det rekommenderas att du klär dig i varma kläder och kom ihåg att ta med dig dina vantar! Det är lite till inget regn alls i Spanien under december vilket gör det lättare att utforska staden.

Hur varmt är det i Malaga i december?

Medeltemperaturer

Dagstemperatur Nattemperatur
september Dagstemperatur 26°c Nattemperatur 18°c
oktober Dagstemperatur 22°c Nattemperatur 14°c
november Dagstemperatur 17°c Nattemperatur 10°c
december Dagstemperatur 14°c Nattemperatur 7°c

Hur varmt är Malaga i november?

Vädret i Malaga i november Malaga i november har temperaturer så låga som 14°C och höga som 18°C grader. Det är definitivt på den mildare sidan under november, men det är en bra idé att ta med sig något extra varmt i fall om att.

Hur kallt är det i Spanien på vintern?

Vintrarna på Kanarieöarna är extremt milda. Under den kallaste månaden ligger temperaturen vanligtvis över 20 ° C, temperaturer som anses vara sommarvärme i vissa norra europeiska länder.

Får Spanien snö?

Uppdaterad 09.01.2021 17:54. En vinterstorm i Spanien har vräkt ner rekordmängder med snö över landet. I huvudstaden Madrid har bilister fastnat i trafiken och är i behov av mathjälp från Röda Korset. Minst fyra personer rapporteras ha omkommit.

När börjar våren i Spanien?

Vår – mars, april och maj.

Share this post