Ny

Vad star GL for pa Volvo?

Vad står GL för på Volvo?

#22357. GLE=Grand Lux Eletric alltså elhissar,elspeglar mm. Vad jag fattat det som har 740GLE en B230E motor, dvs. mekanisk insprutning, medan GL antingen har förgasare (B230A) eller elektronisk insprutning (B230F t.

GL, Grand Luxe, var från 1975 Volvos beteckning för bättre utrustade modeller för att från 1979 ange standardutrustningsnivå. GLT, Grand Luxe Touring, var Volvos sportiga extrautrustningsnivå på personbilarna från och med 1980.

Vad är skillnaden på Gl och GLE?

GLE=Grand Lux Eletric alltså elhissar,elspeglar mm. Vad jag fattat det som har 740GLE en B230E motor, dvs. mekanisk insprutning, medan GL antingen har förgasare (B230A) eller elektronisk insprutning (B230F t.

Vad är 740 gl?

1989 kom det utrustningspaket till 740GL – GLE-paketet innebär blanka lister och grill, centrallås, speciell klädsel, elhissar, elspeglar, aluminiumfälgar, ABS-bromsar och komfortfjädring.

Är GLT turbo?

Det många tror är att GLT är en turbo, men icke. I vissa fall är GLT en större motor än GL, men det skiljer lite mellan modeller och bilar. Pojkar kör turbo.

Vad är typbeteckning bil?

Typbeteckning, chassinummer etc., dvs. bilunik information kan utläsas på en dekal i bilen.

Vad är typbeteckning?

Beteckning av typ, vanligtvis representerad av en bokstav eller siffra t ex D120 eller E200. I korsord ibland som siffra eller sifferkombination.

Vad betyder 55 på Audi?

Annons: Audi inför en tvåsiffrig sifferkombination i sina modellnamn. Den ska symbolisera effektuttag och vara mer anpassad för framtidens drivlinor, för enligt Audi är det inte längre intressant vilken cylindervolym en bil har.

Vad står 40 TDI för?

Under huven på testbilen sitter vad Audi sedan några månader tillbaka kallar för 40 TDI, en dieselfyra på 204 hästkrafter. Nämnda motor ersätter 190-hästarsdieseln sedan tidigare och kommer utan tvekan att bli storsäljaren i Sverige.

Hur vet jag vilken Volvo modell jag har?

I Volvo Cars-appen

  1. Välj fliken Bil.
  2. Välj Bilinformation.
  3. Läs under VIN.

Vad menas med Volvo Classic?

De mest dynamiska och körglada bilarna som Volvo Cars utvecklat. Så marknadsfördes Volvo S60 och V60 när de kom 2010. För modellår 18 är det dags att lansera Classic-versioner av dessa klassiska svenska storsäljare. Det betyder bilar med extra allt som står på toppen av sin karriär.

Share this post