Ny

Hur marker man urinvagsinfektion pa barn?

Hur märker man urinvägsinfektion på barn?

Det kan göra att barnet får urinvägsinfektioner och andra besvär från blåsan. Det kan till exempel vara att barnet känner sig kissnödig oftare än vanligt. Det kan också vara att hen får svårt att hålla sig och kissar på sig.

Vilken ålder ska man kunna dra tillbaka förhuden?

Det vanligt att barn inte kan dra tillbaka förhuden upp till tio års ålder. Oftast behövs ingen behandling eftersom förhuden vanligtvis kan dras tillbaka då barnet blir äldre. Det blir svårt att rengöra under förhuden om den är så trång så att den inte kan dras tillbaka.

Hur vet du att du har vätskebrist?

När kroppen gör av med mer vätska än vad du tillför den kan du drabbas av vätskebrist eller uttorkning. Om du har vätskebrist kan du känna dig törstig, torr i munnen och bli trött. Du kan också kissa mindre och få mörkfärgad urin. Vid kraftig uttorkning drabbas du av hög puls, förvirring och kan förlora medvetandet.

Måste man dra tillbaka förhuden?

Är förhuden tvungen till och vara helt tillbakadragen när man har samlag? Vanligen skall man kunna dra tillbaka förhuden helt över ollonet så att man kan tvätta sig ordentligt men det är inte något måste för att kunna genomföra ett samlag.

Är det normalt att inte kunna dra bak förhuden?

Om förhuden fortsätter att vara trång i tonåren kan det bli aktuellt med behandling. En metod som används är att smörja den tunna ringen av hud runt ollonet med en kortisonsalva. Det gör huden mer följsam, och efter några veckor kan huden försiktigt töjas genom att dra förhuden bakåt.

Kan urinvägsinfektion gå över av sig själv barn?

Urinvägsinfektion utan feber Detta är ett hos flickor ganska vanligt tillstånd som i sig självt är ofarligt och som kan försvinna av sig själv även om man som regel brukar behandla med antibiotika.

Share this post