Trendig

Varfor gick Toys R Us i konkurs?

Varför gick Toys R Us i konkurs?

Top-Toy, moderbolaget till BR och Toys R Us, gick i konkurs under fredagen. Företaget har under en längre tid gått dåligt och meddelade i december att flera affärer skulle stänga. Anledningen till konkursen sägs vara en svag julhandel, digitalisering, fler konkurrenter och ändrade lekvanor hos barnen.

När gick Toys R Us i konkurs?

Toys ”R” Us i Norden I Norden fanns 73 butiker som drevs av franchisetagaren TOP-TOY A/S: 23 i Sverige, 20 i Danmark, 19 i Norge, 8 i Finland och 3 på Island. Den 28 december 2018 sattes företaget TOP-TOY A/S i konkurs. Samtliga Toys R Us butiker i Norden har avvecklats.

När gick BR Leksaker i konkurs?

BR (danska Fætter BR) var en dansk butikskedja som saluförde leksaker. Kedjan drevs som ett familjeföretag och hade år 2017 ungefär 250 butiker i norra Europa, varav över 60 i Sverige och ett 20-tal i Finland. Top-Toy som ägde kedjans nordiska verksamhet försattes i konkurs den 28 december 2018.

Vem äger Toys R Us?

Tru Kids
Vornado Realty Trust
Toys ”R” Us/Överordnade organisationer

Hur gick BR i konkurs?

Kedjan drevs som ett familjeföretag och hade år 2017 ungefär 250 butiker i norra Europa, varav över 60 i Sverige och ett 20-tal i Finland. Top-Toy som ägde kedjans nordiska verksamhet försattes i konkurs den 28 december 2018.

Har BR gått i konkurs?

Salling Group räddade BR efter konkursen genom att ta över varumärket och 26 butiker som drevs vidare. Nu storsatsar den nya ägaren på kedjan med ett nytt koncept i storformat. Det har snart gått ett och ett halvt år sedan Top-Toy med kedjorna BR och Toys R Us gick i konkurs.

När gick BR i konkurs?

Hur många leksaksaffärer finns det i Sverige?

Lekia är Sveriges största leksakskedja. Vi har över 170 handlarägda leksaksbutiker i Sverige och Norge. Vi finns på den lilla orten, i det stora köpcentret och mitt i centrum.

Share this post