Allmänning

Vad kostar vaccin for sasongsinfluensa?

Vad kostar vaccin för säsongsinfluensa?

Prislista vaccinationer

Vaccin mot Preparatnamn Pris per injektion
Stelkramp Licenspreparat* 200 kr
Säsongsinfluensa VaxigripTetra® 230 kr
Tuberkulos BCG-vaccin® 460 kr
Tyfoidfeber Typhim Vi® 360 kr

Vad ska man tänka på innan vaccination?

Din ålder avgör vilket vaccin du får. När du har fått sprutan bör du vänta 15 minuter i lokalerna där du har vaccinerat dig, för att känna efter att du mår bra.

Vilka apotek vaccinerar mot influensa?

Vaccin mot säsongsinfluensa Vaccinering mot säsongsinfluensa på Kronans apotek kostar 300 kr. Om du är 65 år eller äldre eller tillhör en riskgrupp, kan du gå in på 1177 och boka en gratis vaccination mot säsongsinfluensa och genomföra den på utvalda mottagningar.

När kommer fästingbussen?

Fästingbussen startar snart upp för säsongen. Varmt välkommen! Folkhälsomyndigheten uppmanar alla som vistas i TBE-drabbade områden att vaccineras mot TBE och skydda sig mot sjukdomen som kan leda till hjärnskador. Vaccinering mot TBE är viktigt då det inte finns något botemedel om du drabbas av sjukdomen.

Vad kostar Pfizer vaccine?

Pfizer och bolaget BioNTech har båda gjort avtal med den amerikanska regeringen om potentiella vaccinordrar för 19,50 dollar per dos.

Vad kostar HPV vaccination?

Hur gör man för att få vaccin mot HPV och vad kostar det? Det är läkare som efter en medicinsk bedömning avgör om en patient kan få vaccinet. Vaccinet omfattas av läkemedelsförmånen när det ges till flickor i åldrarna 13-17 år. Vaccinationen består av tre sprutor som sammantaget kostar 3 300 kr.

Kan man få influensavaccin på apoteket?

Influensavaccination. På flera av våra apotek erbjuder vi vaccinationer i samarbete med Min Doktor. De flesta har drop-in så att du enkelt ska kunna komma förbi när det passar dig. Hitta din närmaste klinik här.

Vad kostar TBE vaccination på apoteket?

Att vaccineras mot TBE hos Apoteksgruppen kostar 395 kronor för vuxna och 360 kronor för barn under 16 år. Många av våra apotek erbjuder drop-in under utvalda dagar. Här kan du boka tid för TBE-vaccination.

När ska man ta andra dosen TBE?

För att få ett bra skydd rekommenderas att du vaccineras enligt följande schema: Första dosen. Andra dosen, en månad efter första dosen. Tredje dosen, fem till tolv månader efter andra dosen.

Var finns TBE bussen?

Vilka städer åker vaccinbussarna till? Vi har drygt 20 bussar som åker till de flesta städer i södra och mellersta Sverige där fästingar och TBE-smitta är vanlig, från Smygehuk till Sundsvall och i vissa städer åker vi till flera hållplatser.

Share this post