Rekommendationer

Kan man ge Postafen till katt?

Kan man ge Postafen till katt?

Postafen (receptfritt läkemedel) kan hjälpa för katter som är åksjuka och mår illa, men om katten främst är väldigt rädd så brukar det hjälpa sämre. Dos på postafen: 1/4 tablett av Postafen 25 mg, ges någon timma innan avresa.

Hur transportera katt i bil?

Du kan transportera katten i kombiutrymmet på din bil om du har god uppsikt över den under hela transporten. Katten ska inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Därför måste du se till att katten är säkrad vid inbromsning, till exempel genom att använda transportbur.

Hur ofta ska man ta katten till veterinären?

Veterinären vill kontrollera katten noggrant minst en gång om året och mer ofta när den blir äldre eller om den har ett särskilt medicinskt tillstånd. I det här besöket ska allt ingå, så katten undersöks från morrhåren till svanstippen.

Varför skriker katten i bilen?

Många katter blir oroliga när de tvingas lämna sin hemmiljö. Att åka bil eller gå in i transportburen kan innebära att kattens stressnivåer stiger. Stress och oro vid bilåkning kan leda till att katten jamar högljutt, kryper undan i ett hörn, darrar, saliverar och i en del fall kräks och/eller kissar i buren.

Hur lugnar man ner en katt i bilen?

Feliway är en en naturlig feromonspray som kan få katten att känna sig tryggare. Det kan köpas hos veterinär, på vissa apotek eller hos välsorterade djurbutiker. Zylkene är ett receptfritt kosttillskott som verkar lugnande på vissa katter. Det kan köpas hos veterinär, på vissa apotek eller hos välsorterade djurbutiker.

Får man ha katter lösa i bilen?

När du reser med din katt ska du aldrig ha den lös i bilen. Att ha en katt som springer runt och distraherar är livsfarligt och kan leda till trafikolyckor. Dessutom är risken stor att katten lyckas smita genom öppna fönster eller dörrar vid tillfälliga stopp.

Share this post