Allmänning

Vad kostar tagbiljett for barn?

Vad kostar tågbiljett för barn?

Du som reser med vuxen- eller pensionärsbiljett i 2 klass kan ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år och endast betala följande per barn: SJ Snabbtåg och SJ InterCity: 15 % av vuxenpris. SJ Regional: 0 kronor (5 kr bokningsavgift vid platsreservation) SJ Nattåg: 50 % av vuxenpris.

Hur länge åker barn gratis med SJ?

Ja, du som är vuxen, pensionär, student eller ungdom kan du resa med barn till rabatterat pris. I 2 klass kan du ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år. Läs mer om vår barnrabatt och SJ Familj här.

Hur gammal ska man vara för att åka buss?

Från 7 år t o m den dag du fyller 20 år. Vuxen från 26 år. Senior 65 år fyllda. Då många av Länstrafikens biljetter rabatteras utifrån ålderskategorier ska du som resenär, vid biljettköp, vara beredd på att kunna uppvisa legitimation som styrker din ålder.

Vad kostar sl kort för barn?

Fritidsbiljett UL/SL hösttermin 1600 kr Den här biljetten gäller för resor med SL i Stockholms län, över länsgränsen till Uppsala län och för resor med UL i hela Uppsala län för dig som är under 20 år. Biljetten gäller även för resa med Waxholmsbolagets båtar under lågsäsong.

Vad kostar barnbiljett Skånetrafiken?

Barnrabatt. Barn under 7 år reser alltid gratis inom Skåne. Barn och ungdomar mellan 7 och 19 år har 40 procent rabatt på alla våra biljetter, inklusive 30-dagarsbiljetten. Barn och ungdomar har 40 procents rabatt på alla biljetter i Sverige utom sommarbiljetten och lovbiljetter.

Ja, du som är vuxen, pensionär, student eller ungdom kan du resa med barn till rabatterat pris. I 2 klass kan du ta med dig ett eller två barn upp till och med 15 år.

Får barn åka första klass SJ?

Vår barnrabatt gäller vid resa i 2 klass. Vill du resa med barn i 1 klass kan du boka en vuxenbiljett för barnet. Ett barn under två år kan resa kostnadsfritt med en vuxen, om barnet sitter i den vuxnes knä under resan.

När får man börja resa själv?

Du kan boka in ditt barn som ensamresande barn om det är mellan 5 och 15 år. Om barnet är under 5 år är det tyvärr för litet för att flyga som ensamresande barn. Barn som har fyllt 16 år måste resa som vuxna.

Vilken ålder betala SL?

Barn och unga som har fyllt 6 men inte 20 år köper alltid SL:s biljetter till reducerat pris. Det finns också flera biljetter som är speciellt för dig under 20 år. Barn som har fyllt 6 år får resa ensamma med SL-trafiken, men de s…

När åker barn gratis på SJ?

Små barn, upp till och med 1 år (ej fyllda 2 år), som kan sitta i vuxens knä behöver ingen egen biljett. Det innebär att en vuxen får ta med ett barn i knät (utan biljett) samt två barn som ingår i barnerbjudandet. För dig som reser med student- eller ungdomsbiljett gäller två barn upp till och med 6 år.

Share this post