Ny

Vad ar Blasstenar?

Vad är Blåsstenar?

Blåssten innebär att det bildas små kristaller i urinblåsan när det finns urin kvar efter att du har kissat. Kristallerna kan i sin tur klumpa ihop sig till stenar. Blåsstenarna kan variera i storlek, från några millimeter till flera centimeter. Både kvinnor och män kan få blåssten i urinblåsan.

Vad är äggvita i urinen?

Nefrotiskt syndrom innebär att njurens kärlnystan har skadats. Då börjar det läcka stora mängder protein från blodet ut i urinen. Proteinet kallas också för äggvita. Läckaget gör att halten av äggvita i blodet sjunker.

Kan du få blod i urinen?

De vanligaste orsakerna till blod i urinen är urinvägsinfektionoch njursten. En annan orsak kan till exempel vara njursjukdom. Det kan också bero på en tumör i urinvägarna. Du kan också få blod i urinen om du har ansträngt dig kraftigt fysiskt eller har fått ett slag mot njuren.

Kan blod i urinen bero på olika saker?

Blod i urinen kan bero på olika saker. Blod i urinen kan bero på olika saker. De vanligaste orsakerna till blod i urinen är urinvägsinfektionoch njursten. En annan orsak kan till exempel vara njursjukdom. Det kan också bero på en tumör i urinvägarna.

Kan det finnas små mängder blod i urinen?

Om det bara finns en liten mängd blod i urinen brukar det inte synas, men det upptäcks vid ett urinprov. Orsakerna till att det har läckt små mängder blod till urinen är oftast lättare irritationer i urinröret, urinblåsan eller prostatan. Det händer att barn har blod i urinen, men det är inte så vanligt.

Hur får man urinvägsinfektion kille?

Du kan få urinvägsinfektion flera gånger om du inte tömmer blåsan när du kissar. Det kan ibland bero på att prostatakörteln är förstorad. Då kan en del urin och även bakterier bli kvar i urinblåsan efter det att man kissat klart. Det gör att bakterierna får större möjlighet att få fäste och sprida sig i urinvägarna.

Share this post