Blogga

Vilka tillskott ska jag ta nar jag tranar?

Vilka tillskott ska jag ta när jag tränar?

Kosttillskott för dig som tränar

  1. Gurkmeja. Gurkmeja är en mycket omtalad hälsokrydda som visat sig ge många, och stora positiva hälsoeffekter.
  2. Vassleprotein. Vassleprotein är ett av de vanligaste kosttillskotten för de som använder tillskott till sin tränings- och kostplanering.
  3. Kreatin.
  4. BCAA.
  5. D-Vitamin.
  6. ALA.
  7. Zink.
  8. Magnesium.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med kosttillskott?

Genom att äta kosttillskott kan man få i sig enskilda ämnen i skadliga mängder. Det är mycket svårare att överdosera enskilda ämnen genom att äta vanlig mat. För vissa ämnen är det dessutom en liten skillnad mellan vad som är nyttigt för kroppen och vad som kan vara farligt.

Vem behöver tillskott av B12 och vitamin D?

Om du inte äter kött, fisk, ägg eller mejeriprodukter behövs tillskott med vitamin B12 eller tillräckligt mängd av livsmedel som är berikade med vitaminet. Vitaminet hjälper kroppen att bilda röda blodkroppar. Har du för lite B12 kan du bland annat få blodbrist.

Är kosttillskott bra eller dåligt för oss?

Men att äta kosttillskott är inte alltid nyttigt. Tvärtom kan det vara onödigt eller farligt. Kosttillskott är ofta en mycket koncentrerad form av ett ämne, en växt eller något annat. Vanlig mat räcker De allra flesta får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler genom den vanliga maten.

När ska man ta B12 tabletter?

Du kan ta B12, B-vitaminer, D-vitamin och järn på morgonen tillsammans med frukost. D-vitamin bör tas tillsammans med mat, då det är en fettlöslig vitamin och tas upp bättre tillsammans med fett.

Vad kan man äta istället för vitamintabletter?

Därför är det bättre att i stället äta en varierad kost med mycket nötter, olivolja och gröna grönsaker, säger Miia Kivipelto. Många svenskar får också i sig för lite D-vitamin. D-vitamin bildas i huden när den utsätts för solsken. Man kan även få i sig D-vitamin via maten, främst fet fisk.

Share this post