Allmänning

Hur stor kattlada behovs?

Hur stor kattlåda behövs?

Kattlådan ska vara så stor att katten utan problem kan vända sig om i den, en tumregel är 1,5 x kattens längd från nos till svansbas. Det finns få (om några) kattlådor som är av denna storlek men det går alldeles utmärkt att förvandla en plastback/förvaringsback till en kattlåda!

Vad ska man rengöra kattlådan med?

Använd hett vatten och diskmedel eller ett rengöringsmedel som inte doftar starkt. Om du vill kan du efteråt desinficera kattlåda och kattspaden, men det är inte nödvändigt. Byt sand helt och hållet efter ca 3-4 månader och skura lådan varje gång.

Hur stor kattlåda till Ragdoll?

När du ska titta på kattlådor, se först över vilken storlek som din katt behöver. Har du en stor katt så är det givetvis bra om du köper en stor kattlåda, har du en mindre katt så kan en mindre kattlåda fungera utmärkt. Se bara till att din katt har tillräckligt med plats i lådan så att den känner sig bekväm.

Kan två katter dela kattlåda?

Du bör ha flera stycken på flera olika ställen liksom du behöver ha minst en kattlåda per katt samt en utöver det. Det vill säga har du två katter bör du ha tre olika kattlådor. Lådorna bör inte stå bredvid varandra och heller inte när mat-, drick- eller sovplats.

Hur gömma kattlåda?

DIY: 9 sätt att gömma kattlådan i hemmet (aldrig mer plastlåda i badrummet)

  1. Lyxig kattlåda.
  2. Ge kattlådan egen ingång.
  3. Låt katten få en riktig låda.
  4. Skapa en kattlåda som är ett eget litet krypin.
  5. En lucka på sidan – och kattlåda inuti.
  6. En praktisk bänk med kattlåda i.
  7. Om kattens plats får vara i vardagsrummet…

En bra kattlåda är så pass rymlig att den rymmer stor mängd kattsand, gärna 15 kg kattsand i varje låda, så att katten har mycket grävmaterial och kan täcka över sin avföring och inte störs av tidigare klumpar. Den ska vara så stor att katten kan röra sig, vända sig om och sträcka ut sig när de gräver.

Share this post