Allmänning

Hur ar Chinchilla Perser?

Hur är Chinchilla Perser?

Personlighet. Chinchilla perser är en älskvärd, kärleksfull och tillgiven ras. Perserkatter är kända för att vara relativt inaktiva och tysta. Chinchillan sägs vara mer sällskapliga och extrovert än de flesta perserkatter.

Hur mycket väger en perser?

Mer information

Livslängd ca 15 år
Vikt (hane) 4 – 6,5 kg
Vikt (hona) 3,5 – 5,5 kg
Hälsorisker Stora
Kelig Mycket

Hur mycket ska en perserkatt väga?

Veterinär hos FirstVet svarar: Det finns ingen vikt som är normal för alla katter, hur mycket katten bör väga är individuellt. För att veta om den egna katten är normalviktig så finns det några saker man kan kolla.

Hur är en perser katt?

Perser är en lugn och tillgiven ras. Den är vänlig och inte lika aktiv som vissa korthåriga raser. I allmänhet har den inget emot att vara ensam och trivs med att vara den enda katten i familjen. En perser är nöjd med att bara sitta tyst och se vacker ut.

Hur mycket kostar en riktig katt?

Priset för en katt kan variera mycket. På Blocket har man t ex satt en minimikostnad på 500 kr. Sen kan priset vara högre eller lägre beroende på ras, vilka föräldrar katten har och så vidare. En raskatt kostar ofta 7000 kr eller mer.

Vad kostar det att föda upp katter?

Kostnaden för ett fint avelsdjur kan bli upp till 25 000 kr beroende på vad det är för ras, vilka linjer katten har och ibland även vilket utseende katten har. Inom vissa kattraser är några färger eller mönster mer eftertraktade. Sen vill man visa upp sina fina katter och få dem bedömda på kattutställning.

Vad kostar det att adoptera en katt?

Att adoptera en katt kan kosta allt från några hundra kronor till någonstans runt tusenlappen, beroende på åldern på katten. Adoptionskostnaden täcker kattens vaccinationer, och de kan kosta mer än 1000kr. Leta reda på ett katthem nära dig och se vad de har för regler, och hur mycket det kostar att adoptera en katt.

Share this post