Frågor

Hur ar irlandska hastar?

Hur är irländska hästar?

Den irländska sporthästen måste ha korrekta gångarter och vara bekväma att rida med ett lätthanterligt temperament. De har ett ädelt och atletiskt utseende med långa och väl musklade ben. Huvudet är attraktivt med antingen rak eller lätt utåtbuktande nosrygg. Ryggen är kort och kompakt men stark.

Hur mycket kostar det att importera en häst från Irland?

Det behövs inte någon veterinärbesiktning vid införsel, men jag bokade ändå in en veterinär att kolla igenom min häst när han kom. Det kändes tryggt att ha ett proffs att kolla slemhinnor, hjärta, andning och allmän hälsa efter den långa resan. Inklusive allt pappersarbete kostade resan mindre än 10 000 kronor.

Hur mycket kostar det att importera en häst?

Att importera hästen kostar också pengar. Du kan räkna med att kostnaden för importen landar på ungefär 20.000 SEK och sedan tillkommer det införselmoms.

Irländska sporthästar är i grund och botten korsningar mellan engelska fullblod och Irish draught-hästar och de ska vara atletiska med goda förmågor att tävlas på hög nivå inom ridsporten. De är ännu inte erkända som egen ras men har ett gott rykte om sig som naturliga talanger inom ridsport.

Hur går det till när man importerar häst?

Du som transporterar hästar till eller från Sverige ska vara registrerad som transportör. Registrering av transportör är inte detsamma som transportörstillstånd för att transportera djur som är en del av din ekonomiska verksamhet. Du registrerar dig som transportör i vår e-tjänst.

Hur hanteras hästar på Irland?

Hästarna på Irland har det svårt och föl kastas bort som skräp. Många avlivas fortfarande och hjälporganisationerna tar hand om alltfler. Situationen för hästarna på Irland fortsätter att vara svår. Många avlivas fortfarande och alltfler omhändertas av hjälporganisationerna.

Vad kostar en irish cob?

Tillgängliga hästar Alla Gen 1 Irish Cobs kostar 950 Star Coins. Alla Gen 3 Irish Cob kostar 850 Star Coins. Irish Cobben är tillsammans med Nordsvensken och Shirehästen den enda hästrasen som inte kan ha benlindor.

Share this post