Blogga

Vilket Glansvarde bor en Takfarg ha i ett vardagsrum?

Vilket Glansvärde bör en Takfärg ha i ett vardagsrum?

I vardagsrum och sovrum är den vanligaste väggfärgen en med glansgrad 7. Glans 7 är matt, men är ändå såpass tålig att den går att torka av med en fuktig trasa. Tak i vardagsrum och sovrum brukar målas med en helmatt färg med glansgrad 2 eller 3, för att undvika blänk från lampor och dylikt i taket.

Vad är högblank?

Högblank (100-90): Till snickerier och metall som är hårt utsatta för slitage / smuts. Blank (89-65): Används vanligtvis på golv och skåpsluckor . Halvblank (30-59): Bra till trädörrar, lister etc.

Vilken vit färg ska man välja?

Om du har ett hem med många varma och mörka färger, bör du välja bomull (NCS S 0502-Y). Har du däremot ljusa, neutrala, rena och kalla toner är en klassisk vit färg (NCS S 0500-N) att föredra eftersom bomullsvit kan se gulaktiga ut tillsammans med dessa toner.

Vilken färgkod har Stockholmsvit?

NCS S 0502-Y Stockholmsvit.

Vad betyder halvblank?

Högblank (100-90): Till snickerier och metall som är hårt utsatta för slitage / smuts. Blank (89-65): Används vanligtvis på golv och skåpsluckor . Halvblank (30-59): Bra till trädörrar, lister etc. Våtrum rekommenderas glans 50.

Vilken glans på fönster?

Hög glans ger optimalt med reflektion av ljuset. Måla med LADY Supreme Finish, i glansgraden superblank. Vill du ha mindre glans finns både halvblank, silkematt och matt också tillgängliga. Nymålade vita fönster släpper in ljuset.

Glansvärde takfärg Kök minst 20 glans som funktion för rengöring av smuts, fett mm. Våtrum skall ha en funktion av vattentät, vattenavvisande målarfärg med minst 50 glans. Trapphus korridorer mm har medelhöga slitageytor och skall ha minst 7-10 glans.

Vilken glans lister?

Halvblank (30-59): Bra till trädörrar, lister etc. Våtrum rekommenderas glans 50. Halvmatt (11-29): Används på väggar man vill kunna torka av, ex kök, hall, barnrum. Matt (6-10): Vanligast på väggar som bör tåla viss avtorkning utan att upplevas blanka.

Share this post