Rekommendationer

Vad heter hej pa afrikanska?

Vad heter hej på afrikanska?

Hälsningsfraser

Habari! Hej!
Habari ya Jioni! God kväll!
Lala salama! God natt! (m, f)
Baadaye! Hej då! (informell)
Kwa heri! På återseende! (formellt)

Vad pratar Kenya för språk?

Swahili
Engelsk
Kenya/Officiella språk

Hur många dialekter har arabiska språket?

Arabiskan uppdelas främst i tre huvudvarieteter: modern standardarabiska, klassisk arabiska samt dialekterna. Modern standardarabiska skiljer sig framför allt i ordförrådet från klassisk arabiska, medan de olika dialekterna uppvisar stora olikheter både inbördes och mot klassisk och modern standardarabiska.

Vilket är det viktigaste språket jämte swahili i Kenya?

swahili [swahi:ʹli], kiswahili, bantuspråk (zon G) i östra och centrala Afrika, nationalspråk i Kenya och Tanzania, jämte engelska också officiellt språk i dessa länder.

Vilket språk pratar man i Zanzibar?

Trots att både perser och andra nationaliteter bosatt sig på ön genom tiderna så har kiswahili ändå förblivit det officiella språket på Zanzibar tillsammans med engelskan. Som turist klarar du dig utmärkt på engelska och kan göra dig väl förstådd på såväl hotell och restauranger som på taxi- och båtturer.

Hur många pratar swahili i Kenya?

Det talas (2006) som modersmål av 2 miljoner i Tanzania, 779 000 i Kongo (Kinshasa), 628 000 i Kenya, 102 000 i Rwanda, 98 000 i Uganda, 35 000 i Somalia, 30 000 i USA och 19 000 i Zambia.

Är swahili lätt?

Idag talar närmare 120 miljoner människor i världen swahili. Det är det officiella språket i Tanzania och Kenya samt Komoroöarna, men det talas också i många andra länder. Swahili är ett spännande och förhållandevis lätt språk att lära sig, så missa inte chansen.

Vilket språk talas på Zanzibar?

Ungefär 100 miljoner talar swahili, men bara en liten del av dessa har språket som modersmål. Swahili har sitt ursprung på Kenyas och Tanzanias östkust och på Zanzibar. Swahili har tidigare skrivits med det arabiska alfabetet, men numera används det latinska alfabetet.

Vilket språk kommer ordet Safari från?

Etymologi: Av swahili safari (”resa, expedition”), av arabiska سفر (safar, ”resa, färd”).

Share this post