Populära

Nar ska man byta fran valpfoder?

När ska man byta från valpfoder?

När du ska sluta ge din valp valpfoder och byta till ett vuxenfoder i stället beror lite på vilken hundras du har. Bytet från valpfoder till vuxenfoder bör ske när hunden uppnått sin fulla vuxenvikt. Dvärghundar och små och medelstora raser har växt färdigt runt 8–12 månaders ålder.

Hur länge är en hund Junior?

Juniorklass 9–18 månader (junkl) Denna klass är öppen för hund som den dag den ställs ut uppnått 9 månaders ålder men inte fyllt 18 månader.

När ge hund Vuxenfoder?

Där kan du utläsa när din valp är redo att börja byta till vuxenfoder. Mindre hundar blir fullvuxna på mellan 6-12 månader, medan större hundar behöver 12-18 månader för att nå sin fullvuxna storlek.

Hur länge man ska ge sin hund valpfoder beror på vilken hundras det är. Vissa mindre hundraser är fullvuxna redan efter ett år medan det för stora raser tar upp till två år! Uppfödaren eller andra som kan hundrasen har svaret.

Hur ofta ska en valp äta mat?

En valp ska äta tre gånger per dag fram till 6 månaders ålder. Därefter kan fodergiven med fördel minskas till två måltider om dagen. Fram till 12 veckors ålder kan det dock vara fördelaktigt att ge valpen mat hela fyra gånger varje dag.

Varför inte äta valpen när det är matdags och avvaktar?

Det är inte alla valpar som inte äter även om det är vanligt första tiden. Och de valpar som inte äter, behöver man faktiskt inte oroa sig så mycket för heller. Fasta rutiner brukar snart ge valpen god aptit igen. Om valpen ska äta fyra gånger per dag första tiden ställer du helt enkelt ner valpens mat vid den när det är matdags och avvaktar.

Vad är första 12 veckorna i valpens liv?

Valptiden – de första 12 veckorna i valpens liv. Valpens första 12 veckor i livet kallas för valptiden. Under åtminstone de första 8 veckorna bor valpen med sin mamma och sina syskon hos uppfödaren. Efter det är den stor nog att flytta till sitt nya hem. Valptiden är både krävande och spännande för dig som hundägare.

Share this post