Trendig

Vad ar Kontrollkostnader?

Vad är Kontrollkostnader?

Kontrollkostnader (ex post)5 är de kostnader som uppstår vid kontroll av fullföljandet av kontrakt (Williamson, 1975). Kostnaderna uppstår vid hantering av de problem som kan uppstå såvida avtalsparterna inte följer det kontrakterade innehållet.

Vad menas med transaktionskostnader?

Kostnaden som läggs ovanpå priset varje gång en vara eller tjänst säljs eller köps.

Vad är Sökkostnad?

Sök- eller sökkostnader är de kostnader som konsumenten ådrar sig när han samlar in användbar information om erbjudandet för att identifiera de produkter eller tjänster som passar bäst för att tillgodose ett behov.

Vad innebär kvalitetsstyrning?

Kvalitetsstyrning är ett begrepp inom kvalitetsområdet som innebär att kvalitetsarbetet sker under tillverkningsprocessen. Kvalitetsstyrning innebär att man kontrollerar och styr tillverkningsprocessen.

Vad är syftet med kvalitetsstyrning i projekt?

Resultatet visar att det finns en ambition i projektorganisationen att prestera bra och leverera ett projekt med hög kvalitet. Ett flertal anpassningar av NCC:s interna kvalitetsstyrning har identifierats i projektet vilka främst kan kopplas till den egenkontrollbaserade slutbesiktningen.

Varför kvalitetsstyrning?

Kvalitetsstyrning innebär att mäta avvikelser i tillverkningsprocessen och vidta åtgärder för att minska dessa avvikelser. Åtgärder inom kvalitetsstyrning innebär att moderera och justera tillverkningsprocessen så att de producerade enheterna håller sig till standard.

Vad är en kvalitetsplan?

Det är deras ansvar att se till att varje entreprenör både har en kvalitetsplan och att den är väl genomarbetad. En kvalitetsplan är ett av de verktyg som finns för att garantera att en entreprenad utförs korrekt. Det är ett av de viktigare dokumenten i projektet och är en plan som varje entreprenör ska kunna visa upp.

Vad innebär kvalitet i ett projekt och hur säkerställer vi den?

Projektkvalitet: Säkerställa att förväntningar, önskemål och behov blir tillfredsställda. Projektkvalitet, project quality management, är processen som går ut på att försäkra sig om att alla nödvändiga moment beträffande projektets design, planering och tillämpning är effektiva med hänsyn till dess syfte och utförande.

Vad är en kvalitets och miljöplan?

En miljöplan ska visa på vilket sätt entreprenören planerar att uppfylla de mål och krav som byggherren har angett i sitt miljöprogram. En miljöplan ska tas fram under projektering för att i tidigt skede kunna ta ställning till olika miljöpåverkande faktorer i ett projekt.

Vad är kvalitet i projekt?

Kvaliteten kan till exempel handla om hur pass väl materialet, utformningen och servicen möter de förväntningar som funnits på projektets resultat och hur pass väl det når upp till de önskemål som intressenterna och beställarna har haft.

Share this post