Trendig

Vilka lakemedelspreparat finns det som innehaller furosemid?

Vilka läkemedelspreparat finns det som innehåller furosemid?

Furosemid som ingår i Furesis‑tabletterna är ett s.k. urindrivande läkemedel. Det ökar utsöndringen av urin varvid kroppens vätskemängd minskar och svullnaderna försvinner. Furesis-tabletter används för att behandla svullnad till följd av nedsatt hjärt-, njur- och leverfunktion.

Vad används furosemid till?

Furosemid Hexal används för att behandla: svullnader orsakade av vätskeansamling i vävnaderna, hos patienter med. hjärtsjukdom. leversjukdom.

Hur ofta ska man ta Furix?

Kardiella, renala, hepatiska och andra ödem. Hypertoni. Ödem: 20-40 mg peroralt om morgonen är ofta tillräckligt. Ibland krävs högre doser, 80-160 (240) mg dagligen, uppdelat i 2-3 doser.

Är det farligt att ta Furix?

Liksom alla läkemedel kan detta läkemedel orsaka ar, biverkning men alla användare behöver inte få dem. Furix kan i sällsynta fall ge allvarliga allergiska reaktioner som kan leda till allergisk med symtom såsom hudutslag, svullnad, chock feber, andningssvårigheter och blodtrycksfall (symtom som yrsel och svimning).

Vilka biverkningar har Furix?

Illamående.

  • Hörselnedsättning.
  • Minskat antal blodplättar (trombocyter), vilket kan ge blåmärken och blödningar.
  • Hudreaktioner såsom klåda, nässelutslag, blåsor, fjällning, rodnad och inflammation i huden, små blödningar i hud och slemhinnor.
  • Försämrad glukostolerans, vilket visar sig som förhöjda blodsockervärden.
  • När ska man inte ta Furix?

    Tala med läkare eller apotekspersonal innan du använder Furix om: du tar hjärtmedicin som innehåller digoxin. du står på strikt saltfattig kost. du har svårt att tömma blåsan eller om du misstänker att det kan finnas hinder för urinutflödet.

    Vad är Furix bra för?

    Furix är ett urindrivande medel, ett diuretikum, som används vid vätskeansamling i kroppens vävnader (ödem) samt vid högt blodtryck. Furix hämmar njurarnas förmåga att återuppta vatten och salt, vilket leder till en ökad utsöndring av urin. Därmed minskar eller försvinner ödemen.

    Finns det medicin mot lågt blodtryck?

    Om du inte har någon bakomliggande sjukdomsorsak eller lider av svåra besvär som följd av ditt låga blodtryck så finns det ingen läkemedelsbehandling. Det bästa du kan göra är att vara fysiskt aktiv och motionera regelbundet.

    Share this post