Blogga

Vad kan man ha istallet for klor i poolen?

Vad kan man ha istället för klor i poolen?

Aktivt syre är ett annat klorfritt alternativ. I denna metod används granulat eller tabletter som avger syre vid upplösning i vatten. Den höga syrehalten dödar bakterier och syret försvinner därefter från vattnet på bara några timmar.

Måste man ha klor i poolen?

Klor förbrukas kontinuerligt, dels genom påverkan av solen samt oxidation av de partiklar som skall oskadliggöras. Därför måste man kontinuerligt tillsätta klor. pH-värdet skall vara 7,2-7,6 i en pool.

Måste man ha klor i barnpool?

Rengöring, skötsel och förvaring av familjepool Använd rengöringsprodukter som är avsedda för pool. Vid uppstart samt perioder när ni inte använder poolen, till exempel om ni är bortresta, kan det vara bra att använda produkter med klor eftersom de är mest effektiva. När poolen används kan ni undvika klor.

Vad kan man använda istället för klor?

Brom liknar i flera avseenden klor….Brom

  • Brom kan utan problem användas omväxlande eller samtidigt med klor.
  • Brom behåller sin fulla desinficerande kraft inom ett betydligt bredare pH-område än klor.
  • Den typiska kemikalielukten är obefintlig. Terapibad, bubbelbad och klorkänsliga personer rekommenderas använda brom.

Hur fungerar Veckoklor?

Klorets funktion påverkas även det av pH-värdet. Underklorsyligheten (det som oxiderar smuts i poolen) har 66% funktion vid pH 7,2 och vattentemperatur 30° C. Vid pH 7,6 är klorets funktion 43%, vid pH 8,0 endast 22% och sjunker vidare med ökande pH. Högt pH ger även irritation på hud, slemhinnor och ögon.

Hur sköter man en liten pool?

För småpooler rekommenderas främst snabbklor för effektiv desinficering. Det är mycket snabblösligt och kan spridas ut direkt i poolen. En annan fördel är att det är i princip pH-neutralt. Testa vattnet med test-strips och sträva efter att upprätthålla pH ca 7,4 och 1-3 ppm klor i poolen.

Hur ofta Klortablett i pool?

Multiklor (80 % aktivt klor) Stora 200 grams tabletter, ”klorpuckar”, som löser sig långsamt. Innehåller även algmedel och flockningsmedel. För utomhuspooler. Dosering: ca 1 tablett per 25-40 kbm var 5-7 dag.

Share this post