Populära

Kan man forsakra en aldre katt?

Kan man försäkra en äldre katt?

Kan alla katter försäkras? Du kan försäkra din katt om den är minst sex veckor och inte har fyllt sju år. Tar du över en äldre katt som redan är försäkrad i Folksam, kan du själv teckna en ny försäkring för den.

Är Kattförsäkring värt det?

Varför ska man försäkra sin katt? Katter kan, liksom vi människor, bli sjuka eller skada sig. Vanliga orsaker till att katter behöver besöka veterinären är till exempel sårskador, ormbett och juvertumörer. En försäkring gör bland annat att du får hjälp med att betala veterinärkostnaderna som ibland kan bli mycket höga.

Vem har bäst Kattförsäkring?

Baserat på kundnöjdhet och kattägarnas egna omdömen erbjuder ManyPets den bästa kattförsäkringen 2022. Hos ManyPets kan du välja mellan tre olika kattförsäkringar med valbar självrisk (från 0 kronor). Försäkringsbolaget erbjuder också marknadens högsta ersättningsbelopp och förmånliga rabatter.

Vilka Kattförsäkringar täcker FORL?

Svedeas kattförsäkring täcker tandsjukdomen TR (FORL) vilket är ganska sällsynt och väldigt förmånligt. Omkring 60% av alla katter drabbas av denna tandsjukdom och som kattägare till katter med sjukdomen ser vi det som ett stort plus!

Hur länge kan man försäkra en katt?

Både veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring kan tecknas från att katten är 6 veckor gammal. Detta gäller hos alla försäkringsbolag. Det som skiljer bolagen åt är hur gamla katter de försäkrar. Gränsen för veterinärvårdsförsäkring varierar från 6 år upp till att någon övre gräns inte finns.

Kan jag försäkra någon annans katt?

Om information eller ersättning ska kunna lämnas till annan än du som försäkringstagare, till exempel till kattens ägare, krävs en fullmakt från dig som försäkringstagare. Vill du teckna livförsäkring för katten ska det framgå i ett fodervärdsavtal att du har rätt att teckna livförsäkring.

Vilken Kattförsäkring är billigast?

Den billigaste kattförsäkringen enligt vår undersökning är ManyPets (146 kr/månad).

Kan man försäkra en sjuk katt?

Du kan välja själv vilket veterinärvårdsbelopp du vill att din försäkring ska täcka, alltså det maximala beloppet du kan få i ersättning för veterinärvård och receptbelagd medicin, om din katt blir sjuk eller skadas. Du väljer mellan 30 000 och 60 000 kronor som maxbelopp per år.

Share this post