Rekommendationer

Varfor kan vi inte ha social och ekonomisk hallbarhet utan en ekologisk hallbarhet?

Varför kan vi inte ha social och ekonomisk hållbarhet utan en ekologisk hållbarhet?

Ekonomisk hållbarhet kretsar kring de långsiktiga ekonomiska aspekterna och drivkrafterna. Här handlar det både om att säkerställa att det ekonomiska systemet och tillväxten inte står i vägen för ekologisk och social hållbarhet, och om att hitta nya, rättvisa och resurseffektiva affärsmodeller.

Vad är skillnaden på ekologisk social och ekonomisk hållbarhet?

En viktig skillnad mellan ekonomisk hållbarhet och ekologisk resp. social hållbarhet är att de ekonomiska strukturerna är skapade av människan. Därmed har vi också möjlighet att se de ur olika perspektiv och också påverka de för att stödja en hållbar utveckling.

Vad bidrar till tillväxt?

En av de viktigaste aspekterna med innovation är dess bidrag till ekonomisk tillväxt. Enkelt uttryckt kan innovation leda till högre produktivitet, vilket innebär att samma insatsvaror genererar ett större utbud. När produktiviteten ökar produceras mer varor och tjänster – med andra ord växer alltså ekonomin.

Hur kan vi bidra till en hållbar utveckling av miljön lokalt nationellt och internationellt?

Sammanfattning av Nationell strategi för hållbar utveckling inte enbart den fysiska miljön. Det handlar om att – med öppenhet där medborgarna känner delaktighet – planera för social omsorg, trygghet, säkerhet, infra- struktur, näringsliv och sysselsättning, naturresurser, boende, service samt en god livsmiljö.

Hur kan man arbeta för en hållbar utveckling på lokal regional och global nivå?

Genom att konkretisera de globala målen för hållbar utveckling i Agenda 2030 och de nationella miljömålen till en lokal politik som utgår ifrån lokala förutsättningar och behov, kan kommuner stimulera en lokal utveckling i linje med dessa mål och samtidigt bidra till det gemensamma arbetet för att nå målen på regional.

Share this post