Blogga

Vilket kon har Findus?

Vilket kön har Findus?

Findus är en ovanlig bondkatt som kan gå på bakbenen och tala med Pettson och hönorna.

Hur gammal är Findus?

Findus är katten som tror att han är fem år, men vi vet att han har ätit födelsedagstårta många gånger. Foxxy har träffat Findus och fått flera intressanta svar. Hur gammal är du?

Vem spelar katten Findus?

Ika Nord spelade katten Findus i julkalendern 1993. Men efter framgångarna valde SVT ändå att avsluta Ikas karriär på kanalen.

Hur ofta fyller Findus år?

Fråga 1: Hur många gånger per år fyller Findus år? Svar: Tre gånger (alternativ 2).

Vad finns på Pettsons vind?

Ljudbok. Samlingsbox innehållande sju berättelser med Pettson och Findus: När Findus var liten och försvann, Pannkakstårtan, Kackel i grönsakslandet, Pettson tältar, Rävjakten, Stackars Pettson och Tuppens minut.

När köpte Nestle Findus?

Nestlé År 1962 köpte schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och bildade Findus International S.A. Marabou hade kvar 20 procent av aktierna. I överenskommelsen ingick att Findus internationella expansion bara skulle gälla djupfrysta produkter. Findus sålde även konserver, barnmat och andra produkter i Sverige.

Är Findus svenskt?

Findus Sverige AB, som är en del av Nomad Foods Europe, är ett av landets ledande livsmedelsföretag. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten.

Vem spelade Pettsons katt i Tomtemaskinen?

Tomtemaskinen var SVT:s julkalender 1993, baserad på böckerna om Pettson och Findus av Sven Nordqvist. Julkalendern regisserades av Torbjörn Ehrnvall med Ingvar Hirdwall (Pettson) och Ika Nord (Findus) i huvudrollerna.

Vad hände med Ika i rutan?

Ika i rutan – vad hände sedan? Jo, Ika Nord har gått och blivit teaterkonsulent vid Hallands bildningsförbund. I klippet ovan kan du se några kända bitar från de TV-program som Ika Nord gjorde på SVT under 1980- och 1990-talen. Bland annat var hon med i julkalendern Tomtemaskinen, som handlade om Pettson och Findus.

När gjordes Pettson och Findus?

Media (2 st)

Originaltitel Pettson & Findus – Katten och Gubbens år
Produktionsbolag Happy Life Animation AB TMO – LoonLand GmbH AB Svensk Filmindustri
Åldersgräns Barntillåten
Dialogspråk Svenska
Sverigepremiär 1999-12-25

Var Findus på film?

Den bygger på fyra böcker om gubben och hans spralliga katt: ”Tuppens minut”, ”Rävjakten”, ”Pannkakstårtan” och ”När Findus var liten och försvann”. Filmen är inspelad med tyska skådespelare och dubbad till svenska av bland andra Claes Månsson och Allan Svensson.

Share this post