Trendig

Kan man ge Vuxenfoder till kattunge?

Kan man ge Vuxenfoder till kattunge?

Under den första veckan hemma är det bäst att ge kattungen samma foder som den fått hos uppfödaren. Kattungars mag- och tarmkanaler är inte färdigutvecklade jämfört med en vuxen katt. Vid foderbyte ska det nya fodret fasas in under minst en vecka och gradvis ersätta det tidigare fodret.

När kan kattungar äta mat?

Runt vecka 6-8 äter kattungarna riktig kattmat. Torrfoder kan du gärna blöta och du kan fortsätta ge dem välling eller mosad kattmat. Är föräldrarna raskatter börjar det nu bli dags att registrera kattungarna hos SVERAK eller motsvarande annat kattförbund. Vid åtta veckors ålder bör den första dosen grundvaccin ges.

Hur bra är mjau Blötmat?

Mjau våtmat är också mycket lämpligt att ge en kastrerad katt då det innehåller mycket protein i förhållande till energimängd, vilket underlättar för katten att hålla rätt vikt. Att ge våtmat hjälper också katten att få i sig tillräckligt med vätska.

Kan man ge kattungar Kattgodis?

Du kan ge din katt kattgodis som en liten belöning då och då eller som enklare mellanmål. Vi erbjuder en mängd produkter inom kattgodis, bland annat små munsbitar av kött, obearbetade bitar av fisk och såklart kattmynta – en favorit bland så många katter.

När kan man börja ge kattungar torrfoder?

Efter fyra veckor börjar kattungen visa intresse för fast foder, vanligtvis sin mammas. Då kan du börja blöta upp torrfoder med vatten eller mjölkersättning för kattungar så att det får en mjukare konsistens och låta kattungen lukta, puffa på och äta det.

De flesta katter anses vara kattungar tills de är 12 månader gamla, då du bör byta till vuxenfoder. Tidpunkten kan variera beroende på kattens fysiska hälsa eller råd från veterinär – om din kattunge håller på att bli överviktig kan du prata med din veterinär, som kan föreslå ett vuxenfoder för viktkontroll.

Hur länge kan kattmat stå framme?

Sv: Blötmat som står framme Om du med rumstemp menar ca 20 grader så funkar det med 12 timmar men olika katter kan ha olika syn på saken. På sommaren när det är varmt och kanske mycket spyflugor så blir tiden kortare.

Share this post