Allmänning

Vad betyder grumlig urin?

Vad betyder grumlig urin?

Urinvägsinfektion, eller blåskatarr, orsakas av att bakterier i urinblåsan ger en inflammation i blåsslemhinnan. Det kan leda till olika besvär när man kissar, såsom sveda och trängningar, samt illaluktande och grumlig urin. Dessa symtom kan dock ha flera andra orsaker, t ex att personen druckit för dåligt.

Har du en brunaktig urin?

Brunaktig urin Om urinen har en brunaktig färg kan detta innebära att du ätit mycket bönor, rabarber eller någon typ av medicin. Om tonen är väldigt stark kan detta innebära ett problem med levern eller vätskebrist.

Vad är klart färgad urin?

Klart färgad urin är ett gott tecken. Det betyder att kroppen har en bra vätskebalans. När du dricker stora mängder vatten så filtrerar njurarna urinen lättare och detta ger denna klart färgade urin.

Vad är en blågrön färg på urinen?

En blågrön färg kan även vara en indikation på att du håller på att ändra dina vanor med att ta mediciner och vitaminer. Ifall ingen av dessa orsaker stämmer bör du konsultera en läkare. Orange urin. Om du äter livsmedel som hjortron, morötter eller något annat orange kan detta resultera i en orange färg på urinen.

Kan färgen på din urin ändras?

Färgen på din urin kan vara tecken på dålig kost, sjukdomar, uttorkning med mera. Urin består av vatten och olika avfallsprodukter. Om något inte fungerar rätt i kroppen, kan det leda till att din urin ändrar färg.

Har du en klargul färg på urinen?

Om du har en klargul färg på urinen indikerar detta en god hälsa. Denna karaktäristiska färg beror på ett pigment som kallas urobilinogen. Urin transporterar vanligtvis detta, som har spätts ut i vatten och då skapar denna gula färg som är nästan genomskinlig och som indikerar att du inte har vätskebrist.

Share this post