Blogga

Hur blir man Ogonkirurg?

Hur blir man Ögonkirurg?

Programmet är 5.5 år lång. Efter att med godkänt resultat gått igenom läkarprogrammet, behöver du göra en AT-tjänstgöring. AT-tjänst är mellan 18 till 24 månader. Därefter ansöker du om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen .

När ska man söka ögonläkare?

Vissa människor ser mörka fläckar eller så blir synfältet suddigt alternativt faller bort. Det här är tecken på ett underliggande tillstånd som behöver behandlas av en ögonläkare. Andra problem kan vara avvikelser i synfältet såsom förlust av synen på djupet, skuggor och synförlust på ett sätt som liknar gardiner.

Vad krävs för att bli ögonläkare?

En ögonläkare har i grunden en läkarutbildning om minst 330 högskolepoäng eller motsvarande. Därefter följer 18–24 månader AT-tjänstgöring vid något sjukhus.

Vad krävs för att bli doktor?

En kirurg är en specialistläkare, dvs man är i grunden läkare. Du måste först läsa Läkarprogrammet, som från höstterminen 2021 är en 6-årig utbildning på heltid på högskolenivå och sedan genomgå specialistutbildningen på 5 eller 5,5 år. Det är på specialistutbildningen som du specialiserar dig inom kirurgi.

Hur bokar man tid hos ögonläkare?

Gör så här för att boka tid, ändra tid eller avboka tid

  1. Börja med att söka upp mottagningen på 1177.se.
  2. Välj mottagningen i listan.
  3. Under rubriken E-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder.
  4. När du har loggat in kommer du direkt till den e-tjänst som du valde på mottagningens informationssida.

Hur får man remiss till ögonläkare?

Ögonmottagningen gör en medicinsk bedömning om du har behov av specialiserad ögonsjukvård eller inte. Du kan antingen kontakta ögonmottagningen direkt, eller så skickar din läkare en remiss till en mottagning som du väljer, om hen konstaterat att du behöver ögonsjukvård.

Hur kollar man ögonbotten?

Så går undersökningen till Ögonbottenfotografering innebär att flera bilder tas på ögonbotten genom pupillen. Ibland får du ögondroppar som vidgar pupillen. Vid undersökningen sitter du vanligen i ett mörklagt rum och tittar in i ögonbottenkameran. Undersökningen är oftast klar inom femton minuter.

Share this post