Populära

Kan man bloda vid svampinfektion?

Kan man blöda vid svampinfektion?

Sök vård om du misstänker att du har svamp på penis och besvären inte försvinner av sig själva efter några dagar. Sök vård akut om du har underlivsbesvär i kombination med feber, kraftiga blödningar eller magsmärtor.

Varför får man svamp på kroppen?

Hudsvamp kan orsakas av jästsvamp som finns naturligt i huden. Det kan till exempel bero på att svampen förökar sig i fuktiga hudveck eller får fäste i huden av andra skäl, till exempel om huden är skadad. Svamp i huden kan även orsakas av trådsvamp som inte finns naturligt i eller på kroppen.

Kan svamp ge Mellanblödningar?

Det kan också bero på att du har en infektion i underlivet. Du kan behöva bli undersökt om du inte vet vad mellanblödningarna beror på.

Kan jag använda tampong när jag har svamp?

Använd inte receptfria mediciner mot svamp i och runt slidan om du har ont. Du kan få mediciner som du tar genom munnen i stället, om du kontaktar en ungdomsmottagning eller vårdcentral. Använd en binda eller en tampong med införingshylsa om det gör ont att sätta in tamponger.

Hur länge sitter svamp i underlivet kvar?

Svamp går ofta över inom några dagar. Om klådan är besvärande och om du vet säkert att det är svamp du drabbats av kan du använda receptfria läkemedel mot svamp. Däremot om du får svamp i underlivet som gravid bör du prata med din läkare eller barnmorska först.

När går svamp i underlivet över?

Svamp går ofta över av sig själv efter några dagar. Men du kan köpa receptfri medicin på ett apotek om besvären inte går över eller är jobbiga. Använd bara receptfri svampmedicin om du har haft svamp förut, och känner igen besvären.

Är svamp i underlivet farligt?

Det är vanligt att få svamp i slidan. Det kan klia och svida, men det är inte farligt. Svampen brukar gå över av sig själv eller med hjälp av receptfri medicin. Många tror att svamp försvinner om de smörjer in underlivet med yoghurt.

Share this post