Rekommendationer

Vilken ar Frankrikes ekonomi?

Vilken är Frankrikes ekonomi?

Ekonomi. Frankrikes ekonomi hör till de största i världen. Landet har en stor industribas, ett omfattande jordbruk och en livlig tjänstesektor. Infrastrukturen är utmärkt och arbetskraften högutbildad. Den offentliga sektorn är förhållandevis stor och fler stora statliga bolag finns kvar än i många jämförbara länder.

Vad är Frankrikes politik?

Frankrikes politik präglas av ett semi-presidentialistiskt statsskick, bestämd av den franska konstitutionen som stiftats i samband med bildandet av den femte franska republiken. Frankrikes nationalförsamling beskriver landet som en ”odelbar, sekulär, demokratisk, och social republik ”.

Vilka är Frankrikes geografiska regioner?

Frankrike har tre geografiska regioner – låglandsområden i nordväst, höglandsområdet Centralmassivet i söder och bergskedjorna Pyrenéerna och Alperna i sydväst och sydöst. Landskapet genomskärs av de stora floderna Rhône, Loire och Seine, som har varit viktiga transportleder i många århundraden.

Vad är den europeiska delen av Frankrike?

Arealen för den europeiska delen av Frankrike är 551 500 km2. Frankrike ( franska: [fʁɑ̃s] ( lyssna ( info)) ), formellt Republiken Frankrike ( franska: [ʁepyblik fʁɑ̃sɛːz] ( lyssna ( info))) eller alternativt Franska republiken, är en republik i Västeuropa .

Vad är Religion i Frankrike?

Religion. Frankrike är ett övervägande katolskt land. Andelen kyrkligt aktiva har dock minskat avsevärt. Uppåt en tredjedel av invånarna uppger sig sakna religiös tillhörighet. Religionsfrihet garanteras i författningen, men begränsningar i friheten har debatterats på senare år. Islam är den näst största religionen.

Hur många invånare finns i Frankrike?

Antal invånare: 67 118 650 (2017) Huvudstad: Paris. Befolkning och språk. Frankrike är en av Europas folkrikaste stater. Befolkningstillväxten var länge långsammare än i flertalet europeiska länder. Efter andra världskriget vidtogs åtgärder för att uppmuntra barnafödandet, vilket bidrog till höjda födelsetal.

Vilka städer är mest betydande i Frankrike?

Större eller kulturellt betydande städer i Frankrike är Rouen, Ajaccio, Poitiers, Angers, Besançon, Brest, Caen, Cannes, Clermont-Ferrand, Dijon, Le Havre, Lens, Limoges, Metz, Grenoble, Montpellier, Nancy, Nîmes, Orléans, Bastia, Pau, Perpignan, Reims, Saint-Etienne, Toulon, Tours och Amiens.

Vad är franska departement utanför Frankrike?

Frankrike består även av fem departement utanför Europa (Frankrikes utomeuropeiska departement): Franska Guyana med gräns mot Brasilien och Surinam, ögruppen Guadeloupe och ön Martinique i Västindien samt öarna Réunion och Mayotte öster om Madagaskar. Dessa departement utgör integrerade delar av Republiken Frankrike.

Share this post