Ny

Nar kommer strandskatan till Sverige?

När kommer strandskatan till Sverige?

Redan i mars-april kommer strandskatan till våra kuster, där den häckar ända upp till Haparanda. Boet läggs på stranden eller på ett skär och kläds ofta med skal av musslor eller snäckor.

Var finns spillkråkan?

VAR FINNS SPILLKRÅKAN? Spillkråkan har en vid utbredning från Spanien i väster till Kamtjatka och Japan i öster. Birdlife International har uppskattat den europeiska populationen till mellan 740 000 och 1,4 miljoner (!) par.

När kommer Strandskatorna?

Redan i mars anländer strandskatorna till södra Sverige och uppe i Norrbotten först i maj.

När lägger strandskatan ägg?

Häckning. Lägger i april-maj 3 ägg. Båda föräldrarna ruvar, ruvningstiden 27 dygn. Ungarna blir flygfärdiga efter 34-37 dygn.

Hur ser en spillkråka ut?

Spillkråkan är den största av Europas hackspettar med en längd av 40–57 cm och ett vingspann på 67–73 cm. Vikten är 300 gram. Dräkten är nästan helt och hållet svart. Den adulta hanen har röd panna och hjässa, medan honan ända från juvenil dräkt endast är röd i nacken.

Vilka hackspettar finns i Sverige?

I den här guiden koncentrerar vi oss dock på de hackspettar som häckar i landet.

  • Större hackspett.
  • Mindre hackspett är ”förvånande” liten.
  • Tretåig hackspett trivs i brandområden och gammal barrskog.
  • Vitryggig hackspett är en riktig raritet i Sverige.
  • Göktytan är liten och brunspräcklig.
  • Gröngöling.

Vad betyder en svart korp?

Mörkrets budbärare Dess svarta, blänkande färg, ryktbara vishet och skrämmande läte. Korpen är en av våra mest mytomspunna fåglar och har funnits vid människans sida i många tusen år. Och den har ett rykte om sig att vara en olycksbådande fågel som ofta förknippas ofta med ond, bråd död.

Var flyttar tofsvipa?

Tofsvipan är en av våra tidigaste vår- och sommargäster. Den kommer i februari – april och flyttar i juni – oktober till Västeuropa och till de västra Medelhavsländerna. Arten häckar spritt i södra och mellersta Sverige upp till mellersta Värmland, centrala Dalarna och längs Norrlandkusten till södra Ångermanland.

Är tofsvipa Stannfågel?

Den flyttar främst dagtid och ofta i stora flockar. Häckningspopulationen i låglandsområden i västligaste Europa är stannfåglar. Denna vadare häckar på översvämningsmark, sjönära jordbruksmark och andra fuktiga habitat med låg vegetation. Den lägger vanligtvis fyra ägg i en uppskrapad grop direkt på marken.

Share this post