Populära

Ar suddgummi plast?

Är suddgummi plast?

Radergummi, även kautschuk, suddgummi och sudd, är ett skrivhjälpmedel. Det finns olika typer av radergummin, bland annat radergummin som avlägsnar skrift från blyerts- och overheadpennor. Radergummin är oftast tillverkade av plast, men äldre modeller är tillverkade av kautschuk.

Hur många olika suddgummin finns det?

När man pratar om radergummin så finns huvudsakligen två olika varianter, knådgummin och de sudd som smular.

Vad finns i suddgummi?

SUDDGUMMIT Förr i tiden använde man gummi från gummiträdet Kautschuk ifrån Brasiliens regnskog. Nuförtiden är suddgummina oftast gjorda av plast och inte gummi. Det finns suddgummin för blyerts, bläck, overheadpennor. Suddgummits form (och lukt) varierar och kan vara allt från fyrkantiga till stora färgglada.

Hur mycket väger ett suddgummi?

Produktspecifikationer

Längd 60 mm
Vikt 29 g
Färg Vit
Förpackningens storlek 12 x 8,5 x 1,5 cm
Förpackningens vikt 54 g

Hur återvinna suddgummi?

Suddgummi sorteras som brännbart (soppåsen)

Hur gör man ett suddgummi?

De ursprungliga suddgummina innehöll gummi från kautshuck (gummiträdet). Därifrån kommer det engelska ordet för gummi, rubber. Det var nämligen genom att gnida (rub) gummit mot texten som man kunde sudda ut den. Idag betyder rubber bara gummi (eller slang för kondom), och istället heter suddgummi eraser på engelska.

Hur gör man ett sudd?

Gummit skärs sedan i stora fyrkanter och går in i en ånguppvärmd tryck maskin. Trycket gör att gummit blir mer kompakt medans den intensiva hettan härdar den. Man täcker sedan de heta gummit i kallt vattnet för att stoppa härdningsprocessen. Suddgummin packas ibland med pappersomslag som reklam för företaget.

Vad kan man sudda med?

Med ett knådgummi så kan du själv forma efter behov och önskan. Suddar inte färgpennor jättebra. Tar bort blyerts superlätt. Och man kan lätt sudda bort ”smudges” med den.

Finns kol i suddgummi?

Det finns även suddgummin som går att knåda till en form som passar situationen, s.k. knådgummi. Detta trycker man mot blyertsen man vill ta bort och ”lyfter” bort den. Och det fungerar allra bäst på kol, när man jobbar med kolteckningar m.m.

Hur tillverkar man suddgummi?

Hur säger man suddgummi på engelska?

suddgummi

Huvudsakliga översättningar
Svenska Engelska
suddgummi rubber, eraser

Share this post