Frågor

Vad heter olika Klanningsmodeller?

Vad heter olika Klänningsmodeller?

Empireklänningen är smal över bystpartiet och har en rak utställd kjol. Till skillnad från andra klänningsmodeller är empireklänningen skuren under bysten. Empireklänningen är smickrande för alla kroppstyper och trollar bort höft och mage. Den passar särskilt bra för dig som är kurvig och fyllig i kroppen.

Måste bröllopsklänningen vara vit?

Andra gången gillt? Många som gifter sig på äldre dar tycker att de känner sig ”för gamla” för en vit klänning. Gör som ni känner är rätt för er. Klart du kan bära vitt även om det är andra gången gillt, men viktigast är att du känner dig vacker och bekväm i din klänning.

Vem har Corsage?

Corsage – knapphålsblomma Knapphålsblomma ska enligt traditionen vara plockad ur brudbuketten och symbolisera att brudgummen och bruden binds samman livet ut. Blomman ska vara fäst vid mannens vänstra sida. Idag blir det också vanligare att även brudparets marsalkar och pappor bär corsage.

Vilken typ av klänning passar mig?

Eftersom många säkert kommer att avundas av kroppstypen, betonar du dina former med en snäv klänning! Bodycon-klänningen omsluter din kroppsform perfekt. Men om du inte vill ha en snygg klänning ska du ta på dig en klänning med wrap, eftersom detta också visar upp dina bästa former.

Vad har man under klänning?

Har du en mer åtsittande klänning och vill släta ut siluetten är en body en utmärkt lösning. En body gör att man slipper synliga kanter efter bh-ryggen.

Måste man gifta sig i vitt?

Får man ha vitt på sig, om man inte är bruden? På ett bröllop så är det bara bruden som får ha på sig helvitt. Om det inte är så att brudparet har bett gästerna om det. – Att däremot ha en vit överdel och en färgad kjol går alldeles utmärkt.

Var sitter corsage?

* En corsage ska sitta på det vänstra kavajslaget, oavsett om man har en näsduk i fickan eller inte. Denna placering av blomma gäller för samtliga män i brudföljet. * Trots dess lite mer gammalmodiga namn, knapphålsblomma, ska man inte luras att tro att en corsage ska sitta i knapphålet.

Vad kallas blomman brudgummen bär på sin kavaj?

En boutonniere är en riktig blomma som sitter i knapphålet vilket ger en oslagbart elegant känsla. Den brukar oftast bäras vid bröllop.

Share this post