Frågor

Vilka blommor ar bast att plantera pa kyrkogarden?

Vilka blommor är bäst att plantera på kyrkogården?

Pelargoner är utmärkta även på kyrkogården, bara de får ett soligt läge blommar de tacksamt långt in på hösten. Allt som krävs är lättare skötsel i form av putsning av vissna blommor. Andra blommande favoriter som trivs på solig plats är blomstertobak, lyckliga Lotta, nejlika, nemesia, petunia och stjärnöga.

Vilka blommor lägger man på graven?

9 fina blommor till graven i vår

  1. Pensé Pensé är en ypperlig vårblomma till graven då den är frosttålig och du kan plantera den tidigt.
  2. Alunrot. För att skapa en gravplats med mustiga färger kan du använda den marktäckande växten alunrot.
  3. Påsklilja.
  4. Murgröna.
  5. Gullviva.
  6. Tusensköna.
  7. Förgätmigej.
  8. Hortensia.

När plantera Isbegonia?

Man får vänta att plantera ut isbegonian så länge det finns risk för nattfrost om man inte har möjlighet att skydda plantorna. Om jorden inte är långtidsgödslad bör flytande näring tillföras under sommaren.

Får man ha Plastblommor på graven?

Undvik plastblommor vid gravplatsen och kolla upp reglerna för minneslunden för just din kyrka. Minneslunden får inte dekoreras på samma sätt som gravplatserna.

Hur länge är en gravplats kvar?

Upplåtelse av gravplats kan förlängas mot en avgift efter 25 år. I samband med ny gravsättning i äldre grav förlängs gravrättstiden ytterligare i 25 år utan avgift. Detta gäller även i så kallade familjegravar. Vid förnyad gravsättning i en familjegrav, förlängs gravrättstiden med 25 år från den sista gravsättningen.

Hur sköter man stjärnöga?

Stjärnöga älskar sol, då öppnar blommorna upp sig och vänder sig mot solen. Den tål kyla ner till ca 0 grader. Plantera i sommarblomsjord och vattna ordentligt vid plantering. Låt sedan jorden torka upp innan du vattnar igen.

När kan man säga upp en gravplats?

Ingen gravrätt: askgravlundar och minneslundar. En gravrättsinnehavare kan när som helst välja att återlämna gravrätten. Det är upp till innehavaren vad som då sker med en eventuell gravsten. Ingen annan begravs på samma plats under de 25 år som gravrätten varar, oavsett om den sagts upp.

Share this post