Allmänning

Kan man plantera i glasburkar?

Kan man plantera i glasburkar?

I en öppen odling är det lättast att plantera suckulenter eller små gröna växter som inte kräver så mycket vatten. Det kan du göra i en öppen glasburk eller en vas.

Vilka växter ska ha lecakulor?

Vilka växter vill ha lecakulor i jorden?

  • Fikusar.
  • Pelargoner.
  • Monstera.
  • Palettblad.
  • Ormbunkar.
  • Begonior.
  • De mesta annat kan man ha där hemma.

Måste man plantera med lecakulor?

Lecakulor som dränering och vattenmagasin För mycket vatten i jorden skadar växten och kan avhjälpas med rätt typ av dränering. Först och främst måste krukan ha ett dräneringshål eller flera i botten, där vatten kan rinna ut. Dessutom är det bra att lägga ett lager med lecakulor i botten som avleder överskottsvatten.

Hur plantera med lecakulor?

Välj en kruka vars diameter är 2-3 cm större än den gamla krukans. Lägg lite Pimpsten eller Lecakulor i botten på stora krukor, täck ev först över hålet i botten med en krukskärva eller en bit wellpapp så att inte lecan rinner ut. I mindre krukor behövs inte lecakulor, fyll bara med jord. Fyll botten med jord.

Hur ska man använda lecakulor?

Lecakulor används till dekoration, dränering och i vattenkultur. Yttäckning i stora krukor och kärl är snyggt och dämpar avdunstningen från jordytan. Ett lager Lecakulor i botten på krukan dränerar bort överskottsvatten och förhindrar att jorden blir för våt och tät.

Kan man plantera utan lecakulor?

I mindre krukor behövs inte lecakulor, fyll bara med jord. Fyll botten med jord. Tips: Använd den gamla krukan som hjälp för att beräkna jordmängden – sätt den gamla krukan in i den nya och fyll mellanrummet mellan krukorna med ny jord. När du lyfter bort den gamla krukan har du en fördjupning som passar din växt.

Varför ska man ha lecakulor?

Kan man slänga lecakulor i komposten?

Det går bra att lägga på komposten. Eventuella lecakulor, som ju är bränd lera, får du fundera på om du vill ha med eller inte. De kommer inte att brytas ner.

Hur planterar man med lecakulor?

Share this post