Rekommendationer

Ar krysantemum flerarig?

Är krysantemum flerårig?

Krysantemum (Chrysanthemum morifolium) är en flerårig ört i familjen korgblommiga växter.

Hur får man krysantemum att blomma om?

Efter blomningen inomhus kan du plantera ut krysantemum i trädgården där den kommer att blomma om, om du planterar ut den senast i augusti.

Hur länge blommar krysantemum?

När det gäller jord så är det vanlig blomjord som föredras. Med enkla och små medel kan du med andra ord få en praktfull krysantemum både inomhus och utomhus, blommande vackert i många veckor!

Hur länge håller krysantemum?

Så sköter du din krysantemum Bollkrysantemum är perfekt att ha ute. I den svala luften håller den längre än inomhus. Vattna så att jorden håller en lätt och jämn fuktighet. Blir jorden för torr kan knopparna trilla och blomningen uteblir, och rotblöta är det få växter som klarar någon längre tid.

Kan krysantemum tål frost?

Krysantemum, Chrysanthemum indicum, är en tålig och tacksam växt i höstkrukan, där den blommar i varma fylliga färger tills frosten sätter in på allvar.

Kan man plantera ut krysantemum?

Krysantemum används ofta för att skapa ett färgstarkt blickfång i krukor på terassen eller utanför ytterdörren. Men vad många inte vet är att det också går bra att plantera krysantemum ute i trädgården. Men tänk då på att flertalet krysantemum inte är vinterhärdiga även om de i regel överlever den första frosten.

Varför slår inte knopparna ut på krysantemum?

Skötsel: Krysantemum bör inte torka ut, jämn bevattning är att föredra. Om blomman torkar ut kan knopparna falla av med utebliven blomning som följd. Överflödigt vatten bör hällas bort för att undvika rötor. Extra näringstillförsel är inte nödvändigt då näringen i jorden är fullt tillräcklig.

Hur länge blommar Bollkryss?

Bollkryssen är mycket populära och förgyller vilken trapp, altan eller balkong som helst när sommaren börjar gå mot sitt slut och trädgårdens övriga blommor har blommat ut. Bollkryss kan blomma ända in i november, beroende på temperatur.

Kan Bollkryss blomma om?

De som planteras ut redan på sensommaren gödselvattnas en månads tid. Placera krukan var som helst men tänk på, att den som står under tak måste vattnas även i regnväder. Plantera den avblommade plantan fritt, så kan den komma tillbaka till nästa år. Blommar rikt, tål en frostknäpp.

Kan man övervintra krysantemum?

Kan man övervintra en kryssboll (krysantemum)? Hur? Odla svarar: Det är samma som för många andra icke-vinterhärdiga växter: ljust och 10-15 grader, minska på vattningen, gödsla inte.

Är Bollkryss flerårig?

Klassisk höstväxt som tål en frostknäpp. De som planteras ut redan på sensommaren gödselvattnas en månads tid. Placera krukan var som helst men tänk på, att den som står under tak måste vattnas även i regnväder. Plantera den avblommade plantan fritt, så kan den komma tillbaka till nästa år.

Share this post