Rekommendationer

Vad betyder hoga multiplar?

Vad betyder höga multiplar?

Multipeln anger hur många årsvinster företaget värderas till, och anger hur pass högt värderat företaget är i förhållande till dess vinst. P/E-talet är bra vid värderingen av företag i samma bransch med likartade tillväxtutsikter och jämförbara resultatsiffror.

Vad är EPS nyckeltal?

Vinst per aktie (EPS), är ett viktigt värde i ett företags resultatrapporter. Det beräknas genom att man delar den totala vinsten för en period, med antalet aktier som företaget har på aktiemarknaden. Vinst per aktie används för att fastställa värdet på företagets utestående aktier.

Vad är hög värdering?

Det innebär att man ställer P/E-talet (värderingen) i relation till vinsttillväxten genom PEG-talet. Ett högt P/E-tal är inga konstigheter för ett snabbväxande lönsamt bolag som ökar vinsten i snabb takt. Även om en aktie tingar en hög värdering så innebär en snabb vinsttillväxt att den snabbt växer in i värderingen.

Vad är ett rimligt p s tal?

Vad som är ett normalt P S tal är godtyckligt och varierar mellan olika branscher. Tumregeln som används i många fall är att ett normalt P S tal ligger i spannet 0.9 – 3.1.

Vad ska p s tal ligga på?

Tumregeln som används i många fall är att ett normalt P S tal ligger i spannet 0.9 – 3.1. Men även om du vet vad som kan anses vara normalt, måste du veta vad som är relevant för den aktuella branschen. Därför är det bra att räkna ut P/S tal för ett par företag verksamma inom samma bransch och jämföra utfallet.

Vad är ett rimligt börsvärde?

Liksom för andra nyckeltal finns inga exakta gränser utan vad som är rimligt värde på P/B varierar mellan olika branscher. Det man kan säga är att ett bolag med ett P/B-tal som är under 1 har mer tillgångar än vad marknaden värderar bolaget till.

Vad är ett lågt PS tal?

PS-tal ger som nämnt ovan dig ett mått på hur det går för ett företags omsättning. Det du som potentiell aktieägare vill se är ett så lågt PS-tal som möjligt. Detta eftersom du då teoretiskt har hittat ett företag där priset på aktien är låg alternativt att bolagets omsättning är väldigt hög.

Vad är PE och PS tal?

P/E är en förkortning för price/earnings och är ett av de vanligaste nyckeltalen som används för att se om en aktie är köpvärd eller inte. Price står för aktiens pris och earnings står för bolagets vinst. Nyckeltalet visar alltså priset på en aktie i relation till bolagets vinst per aktie.

Share this post