Frågor

Hur gor man farg av blommor?

Hur gör man färg av blommor?

Färga garn med växter Häll på vatten, alun och garntofsar ni gjort i förväg (en till varje elev). Låt allt sjuda i 30 minuter. Tag ur garnet. I stället för björkblad kan man använda renfana, både blommor och blad.

Hur färgar man brudslöja?

Mixa röd & blå för att få fram lila & gul & röd för orange. Använd rikligt med karamellfärg. Snitta blomman i änden. Ställ ner blomman i det färgade vattnet och låt dom stå i ca 12h.

Hur man färgar rosor?

  1. Steg 1. Häll 4 delar vatten och 1 del karamellfärg i varje glas. Rör om.
  2. Steg 2. Skär av stjälken längst ner, så det blir ett färskt snitt.
  3. Steg 3. Placera blomman med vardera stjälkhalva i varsitt glas.
  4. Steg 4. Vänta i 1–4 dagar tills blomman fått fina färger (tiden varierar mycket).

Kan man färga blommor?

Gör så här: Sätt en vit blomma i vatten och tillsätt karamellfärg i vattnet. Extra roligt blir det om stjälken klyvs på längden en bit och de olika halvorna sätt i varsitt glas med olika färg på vattnet. Resultat syns efter någon dag.

Kan man torka brudslöja?

Många blommor och växter kan du torka själv. Den kändaste – och kanske maffigaste – är Hortensian. Men även andra sorter som till exempel brudslöja, eukalyptus, limonuim, gräs och frökapslar blir fina som torkade. Ställ blommorna i en torr vas eller häng dem upp och ner.

Är brudslöja perenn?

Frodig perenn med skira vita blommor. Bra som snittblomma. Fin i stenparti, rabatt eller i kruka. Torktålig när etablerad.

Kan man ha karamellfärg i vatten?

Droppa karamellfärg i vatten med olika temperatur och se vad som händer. En enkel men ack så viktig undersökning om temperatur och partiklar.

Hur mycket karamellfärg?

Du blandar eller vispar enkelt in färgen i grädden, smörkrämen eller smeten. Börja med några droppar färg och tillsätt mer efterhand tills du uppnått önskat resultat. Var försiktig i början så att du inte har i för mycket, endast några droppar karamellfärg gör stor skillnad.

Gör dina egna vattenfärger. Genom att plocka blommor och koka dem i vatten kan du göra dina egna vattenfärger. Nedan får du några tips men pröva gärna även med andra blommor.

Share this post