Trendig

Vad ar Stickmassa?

Vad är Stickmassa?

Men varför ska man inte använda den enkla stickmassan eller det glittriga cellofanet egentligen? Stickmassa, framtaget av ett företag som heter Oasis men det finns flera, är den där gröna porösa fyrkanten vi många gånger sett i botten på krukor och i dekorationer och som blommor sticks i.

Kan man använda Oasis igen?

Återanvänd inte oasis som torkat, det bildas luftbubblor i den och gör att blommorna vissnar. Gör inte hål, ta upp blomman, och sätt i en ny. Oasisen sluter sig exakt efter formen på stjälken och på så vis håller den också fukten bäst. Fyll vatten över oasisen.

Hur gör man med Oasis?

Lägg stickmassan i ett rymligt kärl så att hela stickmassan ryms, ca 5 min. Låt stickmassan sjunka av sig själv, när den har sjunkigt är den klar att använda. Trycker man ner stickmassan i vattnet så kan det bildas luftutrymme inuti stickmassan som gör att blommorna inte kan dra till sig vatten.

Vad använda istället för Oasis?

Andra metoder som du kan pröva på är att använda sand, kvistar, blåbärsris eller tulpanblad i vasen som du sticker ner blommorna i. Testa dig fram. Kolla gärna in Bara Blomster som gör jättevackra arrangemang utan Oasis.

Vad är Oasis Stickmassa?

Oasis stickmassa ( grön ) används till olika typer blomsterarrangemang med färska snittblommor. Oasisen fungerar som en vattenreservoar för snittblommorna så att blommorna alltid har tillgång till vatten och inte vissnar. Oasis stickmassa en porös mjuk massa som lätt drar åt sig vatten, är lättarbetad och formbar.

Vad användes innan Oasis?

Vitmossa (sphagnum) är ett av de material som allmänt användes som stickunderlag före stickmassan (oasis) blev allmän i medlet av 1970-talet. Bland vitmossans många goda egenskaper kan nämnas god vattenupptagningsförmåga och ett neutralt ph som gör att bakterier inte utvecklas särskilt snabbt.

Hur gör man blomsterarrangemang?

Så gör du ett blomsterarrangemang med din blomsterfakir

  1. Placera din blomsterfakir i en skål eller vas.
  2. Snitta om dina snittblommors stjälkar allt eftersom du placerar blommorna i ditt arrangemang.
  3. Börja arrangera dina blommor.
  4. Duka ett bord och bjud hem dem du älskar!

Hur blötlägger man Oasis?

Oasis behöver tid för att absorbera vatten. Lägg blocket under vatten med en tyngd ovanpå och låt materialet suga upp vattnet under en längre period.

Hur vattnar man Oasis?

Använd oasis. Innan du börjar låter du oasisen suga åt sig vatten i ett vattenbad. Placera den i önskat kärl, gör nya snitt på blommorna i önskad längd och stick ner ordentligt i oasisen. Vattna sedan dagligen så håller blommorna länge.

Hur använder man en Fakir?

Med denna smarta lilla grej kan du enkelt göra underbara vilda blomsterarrangemang genom att sticka ner blomsterstjälkar eller kvistar mellan – eller i – de vassa piggarna och sedan placera i valfri skål eller vas, med vatten i botten.

Vad är Oasis blommor?

Hur gör man Begravningsbukett?

Det brukar vara en röd ros, men man kan även välja andra blommor eller en mindre bukett om man vill det. Handblomman läggs sedan på kistan eller i graven när man tar sitt farväl. Man kan även beställa blommor i form av en bukett eller krans att lägga vid kistan. Flera personer kan gå ihop om en krans eller bukett.

Share this post