Allmänning

Vad passar med Stappsalvia?

Vad passar med Stäppsalvia?

Stäppsalvian är lätt att kombinera med andra växter som rosor, liljor, prydnadsgräs, temynta eller röd rudbeckia. Du kan också plantera den ihop med lavendel, men de två har ganska lika växtsätt och kontrasten blir då inte så tydlig. Välj färg efter sällskap – stäppsalvian finns i vitt, rosa och olika nyanser av blått.

Vad kombinera med dahlia?

Samplantera dahlior med perenner, sommarblommor, prydnadsgräs och andra sommarblommande blomsterlökar.

Vilken perenn blommar längst?

Stäppsalvia, Salvia nemorosa ’Caradonna’ En av de mest omtalade nyheterna, en variant på den populära stäppsalvian med mörka blomstjälkar och mörkt violetta blommor. Klipp bort det överblommade och den blommar från juni till september. Trivs i en vanlig rabatt eller torrare miljö, helst i full sol.

Hur klippa ner Salvian?

Tidig vår är en bra tid att beskära salvian. Om löven klipps bort innan vintern kan växten få det svårt att övervintra. Nu i februari kan skotten klippas ner till ungefär 5 cm. När du har beskurit salvian och vädret blir bättre kommer den att skjuta nya skott och bli yvigare.

Hur klippa ner Salvian efter blomning?

Innan salviorna blommat färdigt klipper jag ner dem till ca hälften och då kommer de igen med en andra, om än lite svagare, blomning. Det känns hårt att klippa ner dem när de fortfarande är fina men jag tycker att det är värt det.

Hur många dahlior i en pallkrage?

4-5 DAHLIAKNÖLAR ÄR LAGOM I EN PALLKRAGE I en pallkrage med måtten 120×80 cm får man plats med ungefär 4-5 dahliaknölar, beroende på hur stora dahliasorter man väljer.

Kan man övervintra dahlior i kruka?

Övervintra dahlia i kruka Om man odlat dahlia i kruka, behöver man inte gräva upp knölarna. Det går bra att ställa in hela krukan på en sval, mörk och frostfri plats. När våren kommer planterar man bara om den i ny jord och ställer ut.

Share this post