Ny

Nar ska jag klippa ner min hibiskus?

När ska jag klippa ner min hibiskus?

Nu på våren beskär du plantan. Om några grenar är väldigt veka tas de bort intill nästa förgrening. Övriga skott kortas in med ungefär 1/3, skär precis ovanför ett skott som riktar sig utåt. På så vis kommer hibiskusen att växa luftigt och få formen av ett buskträd.

Hur tar man skott från hibiskus?

Föröka hibiskus med sticklingar

  1. Klipp av grenen från plantan några millimeter ovanför ett blad med en vass sekatör.
  2. Klipp av nedersta delen av grenen några millimeter under det nedersta bladet.
  3. Drag försiktigt av det nedersta bladet genom att dra det försiktigt bakåt.
  4. Räkna två eller tre blad upp för grenen.

Hur snabbt växer hibiskus?

Det är en växt som levererar under väldigt lång tid och sköts den på rätt sätt, år efter år, så kan den bli otroligt gammal. Denna tropiska växt, som ändå trivs väldigt bra i vårt inomhusklimat, blommar från tidig vår till sen höst – så på många sätt är hibiskus en garanti för ett blommande hem och ett härligt intryck.

Hur klipper man ner en hibiskus?

Men om din hibiskus ser mycket livskraftig och frisk ut går det med största sannolikhet att klippa den tidigare på året. Om din planta har skjutit iväg med långa skott under vintern kan de behöva kortas in. Bäst är att skära precis ovanför en nod eller där det är en förgrening.

Kan jag börja med hibiskus stickling?

Börja med en stickling. Hibiskus är en ganska tålig och lättodlad växt. Allra enklast att lyckas med hibiskus är att börja med en mindre planta eller rotad stickling. Det är något jag verkligen rekommenderar.

Vad är det bästa sättet att bli av med hibiskus?

Den absolut valigast ohyran på hibiskus som odlas i torr lägenhetsluft är Spinn. Effektivaste sättet att bli av med dem är att duscha plantan med ljummet vatten, stark stråle, minst en gång i veckan. Se framförallt till att nå undersidan på bladen. Att spraya dagligen med vatten kan också vara till nytta.

Hur ska man beskära Hibiskusen?

Hibiskus beskärs för att få en finare form, om den blir för stor och för att gynna knoppsättning. Hibiskusen blommar på årsskotten, de grenar som växer fram under året. Därför kan det vara klokt att beskära den på hösten i slutet av tillväxtperioden eller tidigt på våren innan den satt igång att växa igen.

Hur ska man gödsla Hibiskusen?

Gödsling av hibiskus. Under tillväxtperioden, ungefär mellan mars till oktober, vill hibiskusen ha regelbunden näring. Vattna med näring en gång i veckan eller med halv näringsdos två gånger i veckan. Välj en kvalitetsnäring avsedd för krukväxter.

Share this post