Trendig

Varfor blommar inte Klockrankan?

Varför blommar inte Klockrankan?

Om din planta har gott om näring och växer i en miljö där den trivs lite för bra finns det risk att den inte ser någon orsak till att sätta frö ännu. Klockranka och blomman för dagen är två populära klätterväxter som – om de får för mycket näring – hellre klättrar högt och utvecklar många och stora blad än blommar.

När ska Akleja sås?

Dessa fröer gror långsamt och oregelbundet. Sås i krukor som placeras utomhus i skuggläge så tidigt som möjligt, gärna redan i januari. Täck sådden med 2-4 mm perlit eller finkornigt grus. Groning sker på våren samma år eller året därpå.

Är Klockrankan flerårig?

Klockranka är en mycket snabbväxande klängväxt som vanligen odlas som ettårig sommarblomma men som kan övervintras ljust och svalt inomhus. Växer kraftigt och behöver stöd att klänga på. Stora klockformade blommor, violettblå men finns även vit sort.

När blommar blomman för dagen?

Antal:

Portionsmängd: 50 frö
Färg: Blå
Såtid: feb-april
Grotid: 5-20 dagar
Blomtid/Skördetid: juni-sep

När blommar Streptocarpus?

Nyanser av röd, vit, violett, blå och rosa. Streptocarpus -från grekiska streptos, vriden och karpos, fruktig. Hybridus – av blandad ras. Kornettblomman blommar från tidig vår till sen höst, det är också under denna period man kan finna den i butikerna.

Hur sköter man en Streptocarpus?

Vatten och näring: Känn alltid efter och vattna aldrig på våt eller fuktig jord. Växten klarar av att torka men tynar bort av blöt jord och restvatten i ytterkrukan, rotsystemet är tunt och grunt. Häll mycket svag dos näring i vattnet från tidig vår till höst.

Hur övervintrar man Klockranka?

För vinterförvaring skär ner plantan och ställ ljust och svalt. Ställ plantan varmt och soligt för att den ska hinna bilda blommor. Var sparsam med gödslingen.

När orkidén blommat ut?

Superknepet som får din orkidé att blomma igen: Orkidéer vill för det mesta stå ljust, men inte i brännande sol. Under själva blomningen är det fint att ställa orkidéer på en plats inne i rummet där de verkligen kommer till sin rätt och är i blickpunkten, men flytta sedan ut dem till en ljusare placering.

Hur länge blommar Sommardahlia?

Sommardahlior blommar hela sommaren, finns i kompakta plantor lagom för altan och balkong och i många olika färger. Läcker färgklick som ofta blir pricken över i. Den här sorten heter ’Goldalia Scarlet’ och är en nyhet från Syngenta.

Hur sköter man en Klockranka?

Trivs i sol till lätt halvskugga, gärna på vindskyddad plats. Behöver god tillgång på ljus för att bilda blommor. Klockranka är en snabbväxande klätterväxt, som kan bli drygt 5 meter hög, med stora klocklika blommor och ett tätt bladverk. Behöver hjälp med uppbindningen i början men klättrar sen av sig själv.

Share this post