Ny

Hur planterar man Appelkarnor?

Hur planterar man Äppelkärnor?

Det är inte svårt alls att få en äppelkärna att gro: ta en kruka och blomjord, peta in kärnor och håll varm och fuktig. Inom någon vecka kommer det upp plantor som du senare kan plantera om i större krukor allt eftersom plantorna växer. När de har vedartade stammar efter några år, kan du plantera ut dina små träd.

Hur planterar man persika?

Plantera persika i kruka eller grop, steg för steg Fyll på med näringsrik, kalkrik och väldränerad jord. Plantera trädet lika djupt som det har stått i krukan som du köpte den i. Sätt dit eventuellt stöd innan du planterar trädet. Fyll sedan på med jord och vattna på rikligt, varefter du trycker till jorden.

Hur plantera fruktträd?

När det är dags att plantera ställer du trädet i en hink med vatten så att det blir ordentligt genomvattnat. Gräv en ordentlig grop minst dubbelt så stor som krukan gärna 80 cm bred och 60 cm djup. Luckra upp jorden i botten och fyll på med ny jord. Ta loss krukan på trädet och ställ ner det i gropen.

När sätta Äppelkärnor?

Du kan plantera äppelkärnor när som helst, bara du har ett äppelskrutt. Sätt några kärnor bums i en blomkruka med såjord och plantera om plantan när den är cirka en decimeter i vanlig krukväxtjord. När den har vuxit till sig lite mer kan du plantera ut den i trädgården på våren/ försommaren.

Vilken jord till persika?

Ett persikoträd behöver ca 50 cm djup, lätt, varm och väldränerad matjord i ett område om 1.5 – 2 m, så det är en bra idé att göra en förhöjning på 20-25 cm över den omgivande gräsmattan eller var man nu tänker plantera det. Plantera sedan trädet lika djupt som det stått i krukan eller några cm djupare.

När är bäst att plantera fruktträd?

När ska man plantera fruktträd? Krukodlade fruktträd kan planteras vår till och med höst, så länge marken inte är frusen. Träd planterade i december ligger i vila tills dess att det blir några grader varmt i jorden och då börjar rötterna att växa.

Hur många typer av äpplen finns det?

Det finns 7 500 äppelsorter registrerade i världen. I vårt lilla avlånga Sverige växer mer än 200 kända äppelsorter. Men vart i landet kan du plantera ditt äppelträd och vilken tid på året blir det frukt?

Share this post