Populära

Vilken tid ar det bast att fiska gos?

Vilken tid är det bäst att fiska gös?

Traditionellt sett bedrivs gösmete tidig morgon eller sen kväll, men fungerar dygnet runt. Det är lite av en myt att gösen jagar endast på natten. Gösen jagar dygnet runt och ibland kan det vara mycket givande fiske mitt på dagen.

När är gösen aktiv?

Den är mest aktiv vid skymning och gryning. Som ung lever gösen av kräftdjur och fiskyngel och som vuxen enbart av fisk. Vid goda förutsättningar blir gösen fiskätande redan under sitt första levnadsår.

Hur gammal kan en gös bli?

Hanen vaktar rommen och vispar friskt vatten över dem, tills de kläcks 7-10 dygn senare. Hanen blir könsmogen runt 3-4 års ålder och honan vid 4-5 år. Honan växer snabbare och blir större. En gös lär kunna bli uppemot 20-25 år.

När nappar gösen som bäst?

Den bästa säsongen infaller under semestern då det är under juli-augusti som gösen verkligen nappar. Man kommer igång med gösfiske med mycket enkla redskap. Även en nybörjare kan få smak för fiske av gösen om bara grundkunskaperna finns. Trollingen börjar i slutet av maj.

På vilket djup fiskar man gös?

På våren fiskar vi på ett djup kring 2 m till 7 m och när vattnet blir varmare får vi leta ännu djupare, 5-15m. Ungefär från midsommar och fram till september är trolling på frivattnet väldigt effektivt.

Är gös en god fisk?

Köttet från gös är en ren delikatess. Fast, magert och välsmakande. Bäst anses gösen vara på höst och vinter, när det är kallt och den simmar på djupa vatten. Gösfisket i Hjälmaren var det första sötvattensfisket i Sverige och världen att bli MSC-certifierat.

Vilket drag är bäst för gös?

Att spinnfiska eller trolla gös med wobblers är ett otroligt underhållande fiske som vi på Söder Sportfiske/Sportfiskeprylar vurmar för. Varje gösfiskare har sina egna preferenser på hur en wobbler ska bete sig. Vi lagerhåller därför ett stort utbud till detta fiske, både för djupgående och grundare fiske!

Vart är gösen på våren?

På våren efter islossningen hittar man ofta gösen över sjöns djupaste partier. Här väntar gösen in lekperioden men är ändå villig att hugga på en rätt presenterad jigg. Bästa metoden är att med hjälp av ett bra ekolod leta efter stora fiskmarkeringar I frivattnet.

Share this post