Blogga

Vilka djur ar fiender?

Vilka djur är fiender?

Se bildspelet för människans värsta fiender.

  • Hajen. En fruktad tyrann som orsakade sex dödsfall 2015, och tre året innan.
  • Vargen. Lever i de svenska skogarna, men attackerar sällan människor.
  • Lejonet. Djungelns konung.
  • Elefanten. Det största av de farligaste djuren.
  • Flodhästen.
  • Binnikemasken.
  • Krokodilen.
  • Vem äter skogsmus?

    Naturliga fiender för möss är rovfåglar (ex. ugglor och hökar), men även katter, hundar och ormar åsamkar musbestånden stor skada. Speciellt i delar av Sverige finns mycket huggorm, och huggormarna är hypereffektiva musjägare.

    Hur lång är brunbjörnen?

    Brunbjörn. Ursus arctos. Brunbjörnen är den näst största av alla björnar, med isbjörnen på god förstaplats. Den blir 200-300 cm lång, med en svans 5-15 cm. Vikten varierar mellan 60 och 600 kg. Medelvikten för en hane är 100-300 kg, och för en hona är den 60-200 kg.

    Vad är viktskillnaden mellan Björn och Björn?

    I gruppen däggdjur är björnar de djur som har den största viktskillnaden mellan honan och kullen. Ungarna väger vid födelsen bara 90 (jättepanda) till 680 gram (brunbjörn), vilket motsvarar 0,13 respektive cirka 1 procent av honans vikt. Efter födseln är det uteslutande honan som tar hand om ungdjuren.

    Vad äter björnens diet?

    Den äter i huvudsak bär, myror och klövvilt (främst älgkalvar), men även örter och gräs. Blåbär, kråkbär och lingon är det viktigaste rent energimässigt. Björnens diet är starkt säsongbetonad.

    Vad är familjen björnar?

    Björnar (Ursidae) är en familj av större rovdjur och som idag omfattar åtta arter som förekommer över stora delar av norra- och södra halvklotet. Björnar lever i Eurasien, Nord – och Sydamerika och de fanns tidigare även i norra Afrika.

    Är fåglar allätare?

    Exempel på allätare är grisar, rävar, merparten björnar, vissa gnagare och vissa primater, däribland människan. Bland fåglarna kan nämnas vissa kråkfåglar, och småfåglar som äter frön, frukt, bär och insekter (vissa mesar, trastar och finkar).

    Share this post