Trendig

Ar det nyttigt med bjornbar?

Är det nyttigt med björnbär?

Björnbär är fulla av nyttiga antioxidanter och innehåller vitamin C och E. Dessutom är björnbär rika på både fibrer och folater samt är helt fettfria. Fritt fram att frossa loss på björnbär i sommar alltså!

Hur sköter man björnbär?

Så sköter du björnbär Fortsätt vattna dina björnbär om sommaren blir torr. Bind upp din björnbärsbuske mot spaljén på våren. När skörden är avslutad skär du bort de gamla skotten, så att all kraft går till de nya som ska bära björnbär nästa sommar.

Är fulla av antioxidanter?

Blåbär. Det finns många anledningar att äta mer blåbär. Bland annat är de fullpackade med antioxidanter som bland annat skyddar kroppens celler och bidrar till att hålla oss ungdomliga och friska. Dessutom innehåller blåbär resveratrol, som är ett anti-cancerogent ämne.

Är det farligt att äta aroniabär?

Därför är aronia så nyttigt Det gynnar både huden och hjärthälsan! Enligt forskning kan bären också ha en positiv inverkan för blodsockernivåerna, lindra tarmbesvär och stärka immunförsvaret. Det finns också en koppling till minskad risk för urinvägsinfektion. Bären kan smaka lite strävt så här års men är fullt ätbara.

Hur beskärs björnbär?

Beskärning av björnbär. Plantan beskärs första gången när den har planterats. Klipp då bort döda eller fula grenar och beskär ner övriga grenar till ca 50 cm höjd. På hösten skär man tillbaka de grenar som givit skörd ända ner till marken för ge kraft till nya grenar att utvecklas till nästa års skörd.

Hur gör du förökning av björnbär?

Björnbär är enklast att föröka med avläggare. Enklast repar du då lite på ytan av grenen vid en förgrening och lägger ner den delen mot bar jord eller i en kruka fylld med fuktighetshållande jord och sand. Fäst grenen ordentligt genom att lägga på en sten eller med en böjd ståltråd som håller kvar grenen stadigt mot jorden.

När planteras björnbär?

Björnbär kan planteras vår, sommar och höst. Sommartid behövs oftast mer vattning än vid vår- och höstplantering, Björnbär trivs bäst i ett läge med mycket sol och utvecklas bäst i näringsrik och väldränerad jord. Planterar man fler plantor bredvid varandra bör de stå minst 150 cm ifrån varandra.

Share this post