Allmänning

Hur forbereder du dig innan du tar ett lan?

Hur förbereder du dig innan du tar ett lån?

Du ska alltid få förhandsinformation innan du lånar pengar. Kreditgivaren ska ge dig information i det så kallade SEKKI-formuläret i god tid innan du tecknar dig för lånet. Du kan läsa mer om vilken information kreditgivaren måste ge dig på webbplatsen Konsumenternas.se. Vägledningen är oberoende och kostnadsfri.

Vad krävs för att man ska kunna ta ett lån?

Du ska vara 18 år och ha en regelbunden inkomst, som inte är bidrag, studiemedel eller liknande. Det ska finnas utrymme i din ekonomi att betala kostnaderna som är förknippade med lånet. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Vad är viktigt att tänka på när du tar ett lån?

Att tänka på Låna inte mer än du verkligen behöver. Lån är dyra och kommer påverka din ekonomi. Ju sämre kreditvärdighet du har, desto högre ränta får du betala när du tar lån. Många snabblån och kortkrediter kan vara väldigt dyra.

Hur går det till när man tar ett lån?

Långivaren gör en slutlig kreditprövning. Du får ett bindande erbjudande från långivaren om ett lån, med en betänketid på minst sju dagar för att fundera över erbjudandet. Du får information om hur långivaren bestämt den ränta som du erbjuds. Du får en individuell amorteringsplan.

När är det bra att ta ett lån?

Ett lån passar i stället dig som ska samla dyra smålån, genomföra en större renovering, behöver pengar för täcka en akut utgift eller liknande – självklart under förutsättning att du kan betala tillbaka lånet i tid. Ett lån bör inte tas lättvindigt utan vara en noga genomtänkt beslut som bara tas i nödfall.

Vad krävs för att ta ett privatlån?

Hos de alla flesta banker får du låna till vad du vill när du tar ett privatlån….För att få ta ett privatlån krävs det att du:

  • Är minst 18 år gammal.
  • Inte har några betalningsanmärkningar.
  • Har en fast inkomst från antingen arbete eller pension, alternativt tillräckligt med kapital hos banken.

Får jag ta privatlån?

För att kunna ta ett Privatlån ska du ha fyllt 18 år och ha en bra kreditvärdighet. Kreditvärdigheten baseras bland annat på din livssituation, tidigare lån och krediter, betalningsanmärkningar och månadsutgifter. Vi tar alltid en kreditupplysning när du ansöker.

Share this post